MMA

Usman otkrio protiv koga se želi boriti: Stalno nešto priča, neka prihvati meč

Nigerijac Kamaru Usman (18-1) pobijedio je Brazilca Gilberta Burnsa (19-4) tehničkim nokautom u trećoj rundi i tako potvrdio da je najbolji borac u velter kategoriji. Usmanu je to bila ukupno 17. pobjeda u nizu i 13. u UFC-u. Tim je trijumfom nadmašio Georgesa St-Pierrea koji je ostao na 12. pobjeda u nizu u najjačoj MMA organizaciji.

Nigerijski borac je u glavnom okršaju UFC 258 priredbe u Las Vegasu pobijedio svog prijatelja brutalnom završnicom koji je nakon meča trebao liječničku pomoć.

Usman i Burns bili su desetak godina u istom timu, te su ostali u dobrim odnosima. Nakon borbe Burns je zaplakao, a kada je došao k sebi, prišao mu je Usman te ga prijateljski zagrlio.

Prvak je nakon trijumfa pohvalio Brazilca, te otkrio protiv koga bi se želio boriti.

– Osjećaj je sjajan, ali je bilo teško. Gilbert se sjajan borac i ne smiješ podcijeniti što je napravio u karijeri. Nizao je nokaute da bi došao do ove borbe – kazao je Kamaru Usman i nastavio:

Treninzi i borbe su dvije različite stvari. U oktogonu sam druga zvijer od početka do kraja i to se sada uvjerio.

Na početku borbe Burns je ozbiljno uzdrmao Usmana, te se dobio dojam kako bi možda mogao i završiti meč.

– Znao sam da ima jake udarce. Takvi su bili i naši zajednički treninzi. Ja bih jednom udario, a on bi uzvraćao snažnim kontrama. On ima mnogo snage u rukama za borca koji se preselio iz lake kategorije u velter. Burns bi nekog drugog uspavao tim udarcima. U prvoj rundi dobro sam osjetio njegov kroše – dodao je Kamaru Usman

Nigerijski borac poslao je poruku Jorgeu Masvidalu i ostalim borcima u velter kategoriji.

– Prvak sam i to je moj oktogon. Tko god se nađe sa mnom u borilištu više nije prijatelj. Gilbert je kazao kako mi želi uzeti pojas, pa sada poručujem ostalima da mi pokažu poštovanje – istaknuo je Kamaru Usman i zaključio:

– A onom uličnom nasilniku poručujem neka prihvati meč protiv mene. Nekoliko puta smo dogovarali borbu koju je uporno izbjegavao. To još nije završilo. Jamčim ti da nećeš potpisati ugovor. Sve budale mogu dobiti priliku, ali on stalno nešto priča. Neka prihvati meč, pa da s time završimo!

Na Usmanovu prozivku odmah je odgovorio Masvidalov menadžer te je na Twitteru napisao:

‘Odradimo to. TUF. Masvidal vs. Usman. Prihvaćamo’.

Prošle godine u srpnju Kamaru Usman je pobijedio Jorgea Masvidala jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button