MMA

Usman: Odbio je tu borbi i napravio veliku pogrešku

Khamzat Chimaev je po treći put otkazao meč protiv Leona Edwardsa, koji je želio ostati u programu UFC Fight Nighta 187 priredbi koja će se 13. ožujka održati u Las Vegasu. Britanac je od najjače MMA organizacije tražio da mu pronađe novog suparnika i UFC mu je dodijelio Belala Muhammada (18-3) koji je nedavno nadjačao Dhiega Limu.

Edwards se nadao kako bi mu protivnik mogao biti Colby Covington, ali Chaos nije želio prihvatiti borbu. Kamaru Usman smatra kako je Covington propustio priliku za dobru zaradu.

– Napravio je ogromnu pogrešku. Tko odbija takav novac? Strašno, to se ne radi. Mislim, možda ne želi novac, ali stvarno to ne možete odbiti. Ni zbog fanova to nije smio učiniti – rekao je prvak velter kategorije Kamaru Usman i dodao:

– Nisi UFC-u najdraži borac pa da možeš sjediti i birati protivnike. Najbolji put da napadneš naslov bila je borba protiv Edwardsa koji želi na tron. Odbio je tu borbi i napravio veliku pogrešku.

Covington želi uzvratiti Usmanu za poraz iz prosinca 2019. kada je izgubio nokautom u petoj rundi i smatra kako bi trebao dobiti priliku napasti pojas prvaka. No Kamaru ističe kako je Colby treba prihvatiti meč protiv Edwardsa, pobijediti ga i onda je mogao biti njegov mogući suparnik. Ovako se okrenuo Jorgeu Masvidalu.

– Ne možeš izjaviti ‘ja sam napravio dovoljno, želim napasti naslov…’, jer ti nisi to zavrijedio, a to jako dobro znaju u UFC-u. Nisi ti taj koji bi prvi trebao dobiti tu priliku – kaže Kamaru Usman i zaključuje.

– Nije da odlično prodaješ PPV-ove, pa možeš to govoriti. Zato je tvoj zahtjev smiješan, mislim da su pobjede najbolji način da dobiješ priliku napasti titulu. A što je bolje nego nokautirati Edwardsa, trećeg na listi izazivača? Sada to ne može napraviti i tu je pogriješio.

Odgovori

Back to top button