MMA

Trener otkrio kako se Khamzat Chimaev loše osjećao uoči UFC-ove priredbe

Švedsko-čečenski borac Khamzat Chimaev je uoči UFC 279 priredbe na kojoj se trebao boriti protiv Natea Diaza na vaganje stigao s 3,5 kilograma viška od dopuštene granice za velter kategoriju.

Vodstvo najveće svjetske MMA organizacije odmah je reagirale su izmiješali parove koje su bili najavljeni za event.

Tako je Diaz dobio borbu s Tonyjem Fergusonom, Chimaev s Kevinom Hollandom, a Jingliang Li se borio protiv Daniela Rodrigueza.

Khamzat je izjavio kako su mu liječnici zabranili skidanje kilograma, a da nešto nije bilo u redu objasnio je i trener Andreas Michael.

– Khamzat se oduvijek bori u velteru, a ovaj put nije prošao na vaganju. I prije je teško skidao kilograme, no sada će nekoliko mečeva imati u srednjoj kategoriji. Kasnije će se vratiti u velter – kazao je Andreas Michael i dodao:

– Pripreme su bile žestoke i to je također bio problem. Ponudili su meč protiv Natea Diaza, ali je bilo prerano, jer je Khamzat bio pretežak. Trebali smo bolje kontrolirati situaciju, a Khamzat više voditi računa o svojoj težini.

Trener je otkrio i s kakvim se problemima susreta Chimaev.

– Mišići su mu se grčili i sav se tresao. Povraćao je, a znao se i srušiti kada je ustajao. Bio sam jako zabrinut za njega. Još otkad je prebolio Covid teško skida kilograme. Nazvao sam liječnika i objasnio mu što se događa, on je odmah rekao da prestane sa skidanjem kilograma. Njegovo zdravlje je najvažnije – podvukao je Andreas Michael.

Odgovori

Back to top button