Boks

Eddie Hearn: Fury je dobio veliku ponudu za meč protiv Joshue, a za nas je bilo – uzmi ili ostavi

Promotor Eddie Hearn priznaje kako nije zadovoljan uvjetima potpisanog ugovora u kojem je Anthony Joshua prihvatio borbu protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja, ali pregovori u kojima bi iznijeli neke svoje zahtjeve nisu bili opcija za njihov tim.

U priopćenju se navodi kako je Joshuin tim prihvatio sve uvjete za boksački meč 3. prosinca protiv Furyja.

Vjeruje se da je to bila podjela honorara 60-40 u Furyjevu korist s klauzulom o revanšu bude li Joshua pobijedio, a onda bi podjela bila 50-50.

Hearn ističe kako im je odmah bilo jasno da nemaju manevarskog prostora u pregovorima, jer Joshua dolazi nakon dva poraza u nizu protiv Oleksandra Usyka.

Furyjeva ponuda je bila uzmi ili ostavi, a Hearn kaže da je Joshua očajnički želio prihvatiti meč i dobiti borbu što je prije moguće.

– Imali smo ponudu za borbu i nismo bili zadovoljni. Pokušali smo razgovarati o uvjetima i rečeno nam je da nema pregovora, bilo je – uzmi ili ostavi. Mi smo to prihvatili – rekao je Eddie Hearn i dodao:

– Ponovno smo razgovarali s Furyjevim promotorom Georgeom Warrenom i očekujemo da ćemo dobiti ugovor u sljedećih nekoliko dana. Nadamo se kako je sve u redu i da će se borba održati.

Vlasnik Matchrooma ističe kako su svi važni uvjeti dogovoreni.

– Još treba riješiti sitnice oko prava prijenosa, ali sve ide u pozitivnom smjeru. Na dobrom smo putu. Nije ono što smo očekivali, ali to je borba koju je AJ toliko dugo želio i nije bio spreman više čekati. Smatra da bi mu to mogla biti jedina prilika da dobije borbu protiv Tysona Furyja – kaže Eddie Hearn i nastavlja:

– Mislim da je Fury dobio veliku ponudu, ali to zapravo nije bio novac za AJ-a. To je izazov. A mi prihvaćamo izazov. Na početku razgovora dali su nam do znanja da ne možemo ništa tražiti, dovedeni smo pred gotov čini i mogli smo samo prihvatiti. A sada više nije važno je li to ispravno ili pogrešno, jer se sve svelo na to da AJ želi borbu.

Ugovor još nije potpisana, a Hearn i dalje sumnja da će se to dogoditi. No nada se će Joshua i Fury ipak boksati u prosincu.

– Ako stvarno žele borbu, ona će biti organizirana. Ali ja uvijek sumnjam kada je Tyson Fury u pitanju, no vjerujem u sve što čujem od Georgea Warrena. Mislim da govore sve prave stvari i sto posto žele tu borbu. I ako je žele dobit će taj meč ako žele, to će i dobiti – podvukao je Eddie Hearn.

Odgovori

Back to top button