MMA

Trener Lopez otkrio zbog čega se razišao s Ngannouom: Nije želio ni plaćati članarinu od 600 dolara

Francis Ngannou svoju prvu obranu UFC-ova naslova prvaka teške kategorije ima početkom sljedeće godine protiv Ciryla Ganea.

Borba između kamerunskog udarača i njegovog bivšeg timskog kolege predvodit će UFC 270 priredbu koja će se 22. siječnja održati u Honda Center dvorani u Anaheimu.

Nedavni događaj tijekom priredbe u Madison Square Gardenu pokazuje kako se bivši tim opasno zamjerio teškaškom prvaku.

Naime, Ngannou je bez pozdrava prošao kraj Ciryla Ganea, trenera Fernanda Lopeza i Nassourdinea Imavova.

Bivši Francisov trener Fernando Lopez je u nedavnom intervjuu objasnio zbog čega je došlo do razilaska s Ngannouom.

Prvo poraz 2018. protiv Stipe Miočića, jer se Kamerunac nije pridržavao taktike, a poslije je odbio platiti članarinu od 600 dolara.

– Dvaput sam ga zamolio da napusti dvoranu dok je trenirao kod mene. Kada se 2016. borio protiv Anthonyja Hamiltona, odbio sam ići s njim na taj meč. Tada sam mu prvi put rekao da ga više ne želim trenirati i neka izađe iz dvorane – kazao je Fernando Lopez, te dodao kako je Francis odbio platiti članarinu za dvoranu:

– Rekao mi je: ‘Ja sam ovdje zvijezda i ne trebam plaćati članarinu’. To je ludo, četiri je godine bio besplatno u mojoj dvorani i nikada ništa nisam tražio od njega. Nije bio siromašan, a odbio je platiti članarinu. Često u svoju dvoranu dovodim momke koji nemaju ništa, imao sam 40-ak ljudi o kojima sam se brinuo i koji nisu imali dom.

Trener je objasnio kakav je odnos imao s Ngannouom.

– Postao je uspješan i počeo je zarađivati. Od svog ugovora mi je davao deset posto, a onda je tražio da mu od tog novca ja plaćam sparing partnere. No to nije bilo sve. Rekao mi je kako bi bila sramota da još mora plaćati članarinu. A znate koliko je to godišnje – 600 dolara. No on mi je odgovorio: ‘Ne, neću to plaćati’ – otkrio je Fernando Lopez i završio:

– Na to sam mu rekao: ‘Znaš što, na treninzima me više ne slušaš, biraš bnačin treniranja, najbolje je da se mi rastanemo’. Francis je to učinio i otišao je od nas.

Odgovori

Back to top button