MMA

Trener John Kavanagh otkrio kada se McGregor ozlijedio

McGregorov trener John Kavanagh je otkrio trenutak kada se Conor ozlijedio tijekom prve runde okršaja protiv Dustina Poiriera u glavnoj borbi UFC 264 priredbe koja se prošlog vikenda održala u Las Vegasu. Irska MMA zvijezda je slomila nogu te nije mogla nastaviti meč.

Operacija je trajala tri sata, a Conora sada čeka nešto duža pauza. No već je najavio novi okršaj protiv Diamonda koji je ovaj objeručke prihvatio, a time se slaže i UFC-ov šef Dana White. No mnoge zanima kako se i kada McGregor ozlijedio, a odgovor je dao njegov trener John Kavanagh.

– Conor je tijekom cijelih priprema imao nekih problema s tim gležnjem, pa je napravljena i rendgenska snimka. Je li do ozljede došlo zbog toga što je oslabio? To ne mogu znati – kazao je John Kavanagh, pa nastavio:

– Prije nekoliko tjedana je bio kod liječnika možda baš zbog toga, zvuči mi nevjerojatno da mlad i zdrav borac koji je u formi može tako pogoditi lakat i slomiti nogu.

Irac ne želi priznati kako je do ozljede došlo u trenutka kada je Dustin blokirao njegov udarac.

– Udario je nogom, a nakon toga je napravio prednji ubodni udarac i tu je došlo do loma. Agresivno je napao nogom, Dustin je postavio ruku i noga je zastala na laktu gotovo baš kao kada su se ozlijedili Anderson Silva i Chris Weidman – podvukao je John Kavanagh i nastavio:

– No oni su pogodili u suparnikovu nogu, a Conorov udarac je završio na laktu.

Trener je istaknuo kako je McGregor izgledao odlično u prvoj rundi, te se pridržavao dogovora. Uvjeren je kako bi u drugoj rundi njegov borac u potpunosti usmjerio meč u svoju korist.

– Conor je bio fantastičan i ni u jednom trenutku se nisam zabrinuo. Većinu runde je izgledao jako dobro, imao je energiju. U pauzi bi dogovorili da nešto promijeni u taktici i mislim kako bi u drugoj rundi preuzeo kontrolu nad borbom i bio na dobrom putu da meč završi i ranije – zaključio je John Kavanagh.

Odgovori

Back to top button