MMA

Stipe Miočić želi trilogiju protiv Francisa Ngannoua: Hoću borbu za naslov, želim vratiti svoj pojas

Američko-hrvatski borac Stipe Miočić u ožujku je ostao bez pojasa UFC-ova prvaka teške kategorije. Na UFC 260 priredbi u Las Vegasu izgubio je nokautom u drugoj rundi protiv Francisa Ngannoua.

Nakon poraza je promocija zaboravila na Miočića, a ni Kamerunac od tada nije branio pojas, premda je stalno naglašavao kako će biti više aktivan nego njegov prethodnik.

U međuvremenu je organizirana borba za privremeni naslov u kojoj je Ciryl Gane pobijedio Derricka Lewisa i dobio priliku boriti se protiv Ngannoua na UFC 270 priredbi koja će se 22. siječnja održati u Anaheimu.

Stipe je sve to vrijeme bi po strani i žali što ga UFC nije pitao bi li se borio za privremeni pojas.

– Volio bih da su me barem pitali što mislim o toj borbi. Razumijem UFC, ali isto tako mislim da sam zaslužio trilogiju. Ništa mi nisu govorili, ali ne znam bih li je uopće prihvatio. Ali bilo bi lijepo da su me pitaju – kazao Stipe Miočić u razgovoru s Arielom Helwanijem i nastavio:

– Na to sam navikao, sve je to posao. Vjerujem da sam zaslužio trilogiju. Svi su dobili takvu priliku osim mene.

Miočić ima namjeru vratiti se mečeva, ali prvo se trebaju boriti Ngannou i Gane. Predsjednik UFC-a Dana White je govorio kako bi se Miočić mogao boriti protiv Jona Jonesa, ali Bones za to nije bio previše zainteresiran.

– Apsolutno želim tu borbu, ali ne znam kuda je otišla ta priča. Znam da on govori kako se želi boriti za naslov, a i ja želim tu trilogiju. No mogu se boriti protiv bilo koga, pa tako i s Jonesom – istaknuo je Miočić i dodao:

– Znam da je jedan od najvećih boraca u povijesti, ali što se tiče borbe za pojas prvaka mora čekati svoj red. To je kao da se ja spustim u polutešku i želim meč za prvaka.

Osvrnuo se Stipe na borbu protiv Ngannoua kada je ostao bez naslova.

– Dopustio sam da diktira ritam i radi što želi. Pogodio me nekoliko puta, a onda sam primio strašan udarac. Mnogo toga sam krivo radio, ali ponekad pogriješimo – rekao je Stipe Miočić, te iznio planove za sljedeću godinu:

– Želim trilogiju. Hoću borbu za naslov, želim vratiti svoj pojas. I tada će se sve ponovno biti normalno.

Kakav će biti rasplet u vrhu teške kategorije i tko bi mogao biti Stipin sljedeći protivnik?

  • Bez obzira na ishod meča Ngannou - Gane, Miočić bi se trebao ponovno boriti za naslov (100%, 1 Votes)
  • Prvo bi se mogao boriti protiv Jonesa, a onda će pobjednik dobiti meč za pojas (0%, 0 Votes)
  • Mogao dobiti borbu protiv nekog niže rangiranom borca: Lewis, Blaydes, Rozenstruik... (0%, 0 Votes)

Total Voters: 1

Loading ... Loading ...

Odgovori

Back to top button