Boks

Furyjev otac nije za meč protiv Whytea: Borbom protiv Tysona samo se želi obogatiti

Privremeni WBC-ov prvak teške kategorije Dillian Whyte smatra kako bi on trebao dobiti priliku boriti se za naslov protiv Tysona Furyja.

No kako je Whyte trenutačno u sudskom sporu s organizacijom, u WBC-u mu ne žele potvrditi poziciju izazivača.

Kralj Cigana istaknuo je želju boriti se protiv Oleksandra Usyka u okršaju za apsolutnog prvaka svijeta, no Ukrajinac će vjerojatno boksati protiv Anthonyja Joshue i u uzvratnom meču braniti WBA, IBF i WBO naslov.

Prvak ne želi borbu protiv Whytea, a isto razmišlja i njegov otac John Fury.

– Whyte bi prvo trebao boksati protiv Otta Wallina. A Tyson će se boriti protiv nekoga drugog – kazao je Furyjev otac i dodao:

– Mogao je u nekoliko tjedana dogovoriti novu borbu protiv Wallina. Pa ako ne može njega pobijediti, kako će onda proći protiv Tysona?

Dillian Whyte se nedavno trebao boriti protiv Šveđanina Otta Wallina i braniti naslov privremenog WBC-ovog prvaka. Britanac je meč otkazao zbog ozljede.

John Fury vjeruje kako je Whyte sve to učinio kako bi dobio meč protiv Tysona u meču koji bi mu osim borbe za naslov donio mnogo bolju zaradu.

– Ja to ne mogu shvatiti, mrze te i govore svašta o tebi, a onda žele honorar. Takvi ljudi nemaju niti jednu lijepu riječ za Tysona, a onda se borbom protiv njega žele obogatiti. Zašto bi nekome dali priliku da se obogati ako on nije dobra osoba? – pita se John Fury i zaključuje:

– Ma bolje je i baciti WBC u koš za smeće nego takve ljude učiniti bogatima. Jesu li oni vrijedni da postanu milijunaši? Ja kažem ne! Prvo moraju pokazati poštovanje, a tek onda, možda, mogu dobiti priliku.

Tko bi trebao biti Furyjev sljedeći protivnik?

View Results

Loading ... Loading ...

Odgovori

Back to top button