MMA

Soldić uoči meča protiv Khalidova: Borba protiv Mameda je kao san

Hrvatski MMA borac i KSW-ov prvak velter kategorije Roberto Soldić (19-3) sljedeći mjesec ponovno ulazi u oktogon.

Robocop će 18. prosinca na KSW 65 priredbi u poljskom gradu Gliwice protiv prvaka srednje kategorije legendarnog Mameda Khalidova (35-7-2) pokušati osvojiti drugi naslov u najjačoj europskoj MMA organizaciji.

Poljak rođen u Čečeniji je za poljsku promociju debitirao 2007., a pojas je vratio lani pobjedom protiv Scotta Askhama.

U tom meču Khalidov se revanširao Englezu, te ga svladao nokautom u 35 sekundi prve runde.

Našem Soldiću će to biti jedna od najvećih borbi u karijeri.

Posljednji meč imao je u rujnu kada je prekidom u trećoj rundi svladao Patrika Kincla i obranio naslov.

– Borba protiv legende kao što je Mamed za mene je veliki izazov. Svakodnevno treniram već deset godina i to me dovelo na ovo mjesto. Ponosan sam onime što sam postigao, a borba protiv Mameda je kao san – kazao je Roberto Soldić i dodao:

– Kad sam se protiv Borysa Mankowskog borio za titulu pitao sam menadžera hoće li Mamed gledati borbu. U dvorani imamo nekoliko boraca koji su krenuli trenirati zbog njega. On je veliko ime, najveće izvan UFC-a. Velik i snažan borac. Otkako sam osvojio pojas već se četiri godine borim u gotovo isto vrijeme, ali ovog puta protiv Mameda. To je dokaz da ništa nije nemoguće.

Soldić je prije četiri godine svladao Borysa Mańkowskog i osvojio naslov, a sada će pokušati pobijediti još veću legendu.

– Dok sam 2015. trenirao s Gegardom Mousasijem naučio sam biti miran i dobar čovjek, borac i prvak. Pohvalio je moj napredak i rekao mi je da sam sada na višoj razini. No tražio sam od njega da mi pomogne kako bi se pripremio za ovu borbu. Iste je kategorije, čak podsjeća na Mameda – otkrio je Roberto Soldić i završio:

– Za parter mi pomaže Gleison Tibau, a tu su još Abud Magomedov i David Zawada. To su sve dobri dečki, ali Mamed je nešto posebno, morat ću biti fokusiran od prve sekunde. Zbog toga sam odabrao Gegarda Mousasija.

Pogledajte kako je bilo zanimljivo njihovo sučeljavanja nakon konferencije za medije (od 1:15:20):

Odgovori

Back to top button