MMA

Stipe Miočić: Nadam se da će Ngannou šokirati svijet

Američko-hrvatski MMA borac Stipe Miočić dvaput se borio protiv Francisa Ngannou za pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

U siječnju 2018. je na UFC 220 priredbi pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, a Kamerunac je u revanšu u ožujku 2021. do trijumfa stigao nokautom u drugoj rundi.

Ngannou je naslov branio samo jednom i to se dogodilo u siječnju 2022. kada je jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Ciryla Ganea, a godinu dana kasnije je napustio najveću svjetsku MMA organizaciju.

Miočić je nakon meča protiv Ngannoua napravio dugu pauzu i oktogon se vraća 12. studenog kada će protiv Jona Jonesa pokušati vratiti na UFC-ov tron teške kategorije.

A kamerunski udarač je nekoliko mjeseci kasnije potpisao za PFL, a potom je dogovorio boksački meč protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja. Njihova borba će se održati 28. listopada u Saudijskoj Arabiji.

Stipe je u nedavnom intervjuu otkrio kako je želio imati još jednu borbu s Francisom.

– Istina, htio sam još jedan meč protiv Ngannoua, ali on je otišao zbog boljih i većih stvari, bravo za njega – rekao je Stipe Miočić i dodao:

– Žao mi je što se nećemo više boriti, stvarno sam htio trilogiju protiv Francisa. Želim mu uspjeh i nadam se da će šokirati svijet.

Nakon što je Ngannou napustio promociju, Miočić je imao želju boriti se protiv jednog od najboljih boraca u MMA povijesti.

– Sve što sam htio bio je Jon Jones – podvukao je Stipe Miočić.

Jones je svoj debi u teškoj kategoriji imao u ožujku kada je nakon dvije minute giljotinom svladao Ganea.

Odgovori

Back to top button