Boks

Furyjev promotor: Ngannou je za Tysona veća prijetnja od Whytea ili Chisore

Neporaženi Tyson Fury je posljednju obranu naslov WBC-ova prvaka imao u prosincu prošle godine kada je prekidom u desetoj rundi nadjačao Dereka Chisoru.

Britanski teškaš je potom dogovarao meč za apsolutnog prvaka protiv Oleksandra Usyka, a kako taj okršaj nije dogovoren, okrenuo se novim izazovima.

Iz tjedna u tjedan povezivalo ga se s potencijalnim protivnicima, a onda je stigla informacija da je dogovorio okršaj protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua,

Njihov meč održat će se 28. listopada u Saudijskoj Arabiji, a ulog u meču neće biti Furyjev WBC-ov pojas prvaka.

Promotor Bob Arum je nedavno Ngannoua usporedio s nedavnim Furyjevim protivnicima, te je izjavio kako je Kamerunac snažniji i od Dereka Chisore i od Dilliana Whytea, kojeg je lani u travnju pobijedio prekidom u šestoj rundi.

– To je za Tysona Furyja apsolutno opasnija borba! Ngannou udara snažnije od Chisore ili Whytea, i veća je prijetnja od obojice. Kada ste u ringu s takvim udaračem, a niste u savršenoj formi, tada možete biti nokautirani – rekao je Bob Arum i nastavio:

– Ngannou je sjajan udarač, vjerojatno najbolji udarač u povijesti UFC-a. To će biti stvarno zanimljiva borba i bit će je zabavno gledati.

Ngannou ima reputaciju jednog od najvećih udarača u povijesti MMA-a, a sada to treba pokazati i u boksu.

Ostaje samo vidjeti može li Kamerunac sa svojim udarcem dohvatiti vještog boksača kao što je Fury, jer Kralj Cigana je u tome je mnogo iskusniji od svog sljedećeg protivnika.

Odgovori

Back to top button