MMA

Stephen Thompson želi dobiti priliku boriti se protiv Usmana, a dao je i savjet McGregoru

Kamarua Usmana nakon revanša protiv Jorgea Masvidalom čeka još jedan uzvrat, aktualni UFC-ov prvak u velter kategoriji brani naslov protiv Colbyja Covingtona. Pobijedi li Nigerijac u tom dvoboju vjerojatno ga čeka još jedan uzvratni meč i to protiv Leona Edwardsa kojeg je pobijedio u prosincu 2015. godine.

Englez nakon devet pobjeda u nizu (dvoboj protiv Belala Muhammada završio je ‘no contests’) zaslužio je borbu za naslov.

No jedan borac još uvijek čeka svoju priliku, a to je Stephen Thompson kojeg 10. srpnja na UFC 264 priredbi čeka meč protiv Gilberta Burnsa. Pobijedi li u tom dvoboju vjerojatno bi od Burnsa preuzeo mjesto drugog izazivača.

– Pobjedom protiv Gilberta Burnsa došao bih u krug boraca koji konkuriraju za napad na titulu. A svi žele da se ja borim protiv Usmana jer sam jedini iz vrha protiv kojeg se prvak još nije borio – kazao je Stephen Thompson i dodao:

– Nikako mu ne bi odgovarao. Usman je sjajan hrvač i može se boriti danima, a sad je nokautirao jednog od najboljih udarača u diviziji Jorgea Masvidala. Napredovao je, ali borba protiv mene bila bi baš zabavna.

Sljedeći suparnik mu je Gilbert Burns.

– Sada me zanima samo ta borba, ali znam da sam u igri, na vrhu sam liste. Trenutačno sam usredotočen samo na Gilberta Burnsa – istaknuo je Stephen Thompson.

Okršaj između Stephena Thompsona i Gilberta Burnsa bit će sunaslovna borba UFC 264 priredbe koja će se održati 10 srpnja, a koju predvodi dvoboj između Dustina Poiriera i Conora McGregora.

– Dustin ima svoj stil borbe, odlično boksa i kontrolira vrijeme, čvrst je i vrlo inteligentan. Dok je Conor izgubio ono što je prije imao, previše se bavio boksom i više nije toliko pokretljiv. Protiv Poiriera je bio previše statičan i to je jedan od razloga što je izgubio posljednju borbu – podvukao je Stephen Thompson i zaključio:

– Conor se treba kretati poput karataša. Treba mu onaj njegov poznati ulaz-izlaz i promjena strane, tako može pronaći put do pobjede. Želi li stići do trijumfa trebat će svojim kretnjama neutralizirati Poirierove udarce…

Odgovori

Back to top button