MMA

Sonnen: Kako će to Ngannou pobijediti Miočića? Pa nije nešto napredovao

Francis Ngannou (15-3) smatra kako je od prve borbe protiv Stipe Miočića (20-3) jako napredovao. Kamerunac je uvjeren kako može pobijediti američko-hrvatskog borca na UFC 260 priredbi, koja će se 27. ožujka održati u Las Vegasu, te osvojiti pojas prvaka u teškoj kategoriji.

Ngannou često u svojim objavama na društvenim mreža pokazuje detalje sa svojih treninga i u njima djeluje impresivno.

I rezultati koje je postigao u posljednje četiri borbe u kojima je suparnike riješio ekspresno već u prvoj rundi dobro su upozorenje Miočiću kako će protivnik ovaj put biti mnogo opasniji.

Mnogi daju prednost Kameruncu, a i kladionice su naklonjene Francisu, no bivši MMA borac Chael Sonnen (43) ne misli baš tako.

– Pobijedi li Stipu i postane prvak, te nadjača Jonesa, bit će to njegova godina. A što Ngannou naučio iz prvog meča? Gledao sam tu borbu i trajala je pet rundi. Stipe je u svemu bio uspješniji i osvojio je svaku rundu, nije lošiji od tada, čak je i bolji – kaže Chael Sonnen i dodaje:

– Ljudi vjeruju kako će Francis pobijediti Miočića. No mene zanima kako? Stipe je rušio i zadržao Francisa, a od tada nisam vidio da je netko drugi to pokušao učiniti. Ne znam baš koliko je Ngannou napredovao.

Mnogi su uvjerenja kako Ngannoua može ugroziti Miočića svojom snagom, a Sonnen smatra kako je to previše površna analiza.

– Kada kažu da će Francis pobijediti Stipu, imam osjećaj da pritom misle kako će ga nokautirati. Gledate li njegove borbe trebate biti malo konkretniji. Nokautirat će ga lijevom ili desnom rukom, krošeom ili aperkatom. Čini mi se da takva analiza nije kompletna – rekao je Chael Sonnen i zaključio:

– Stipe vas neće prevariti. Dobro se kreće i ima dobar boks, dovoljno dobro hrvanje i izdržljiv je. Obojica znaju na što trebaju obratiti pažnju tijekom borbe.

Odgovori

Back to top button