MMA

Ronaldo Souza završio karijeru u slobodnoj borbi i sada će se potpuno posvetiti jiu-jitsu

Legendarni 41-godišnji MMA borac (26–10, 1 NC) odlučio je završiti karijeru u slobodnoj borbi i potpuno se posvetiti jiu-jitsu.

Jacare je izgubio posljednje četiri borbe u UFC-u, a posljednji poraz imao je 15. svibnja protiv Andrea Muniza. Njegov sunarodnjak svladao ga je polugom, te mu pri tom slomio ruku.

Ronaldo Souza je debitirao 2003. godine i izgubio nokautom u prvoj rundi protiv Jorgea Patina. Sedam godina kasnije osvojio je Strikeforceov pojas srednje kategorije pobjedom protiv Tima Kennedyja, koji je jednom obranio.

U rujnu 2011. godine izgubio je naslov protiv Lukea Rockholda. Za UFC je potpisao 2013., ali nikada nije imao priliku dobiti borbu za naslov.

– Predugo sam ostao u MMA i više se ne želim boriti. Gotovo je sa slobodnom borbom. Vraćam se sportu u kojem sam pisao povijest i kojeg mnogo volim. Rano sam otišao iz jiu-jitsua – rekao je Ronaldo Souza i dodao:

– Počinjem trenirati i možda se vratim natjecanjima u jiu-jitsu. Želim nove izazove, a jiu-jitsu to je, taj sport stalno napreduje. Jiu-jitsu je prekrasno gledati.

Odgovori

Back to top button