MMA

Khamzat Chimaev otkrio kako mu je Khabib oduvijek bio uzor

Khamzat Chimaev žestoko se priprema za svoj povratak u oktogon nakon što se oporavio od posljedica koronavirusa. Čečenski borac koji živi i trenira u Švedskoj vraća se 30. listopada borbom protiv Kineza Li Jinglianga.

Chimaev je posljednji meč imao u rujnu prošle godine kada je nakon 17 sekundi nokautom pobijedio Geralda Meerschaerta.

Prije nekoliko mjeseci Khamzat je podržao čečenskog vođu Ramzana Kadirova koji je Khabiba Nurmagomedova nazvao UFC-ovim projektom:

– Khabib je pobijedio sve u UFC-u, no može li tako uništavati borce u Ahmatu. Spreman sam pronaći protivnika u našem klubu ili organizaciji, te mu organizirati borbu. Platio bih mu koliko god treba, dobio bi više novaca nego za bilo koju borbu dosad. Khabib je odličan sportaš, ali on je UFC-ov projekt!

Chimaev je otišao korak dalje te je rekao kako može samljeti Khabiba. Sada je objasnio što ga je potaknula na tu izjavu.

– Ma netko mi je napisao kako će me Khabib samljeti, a ja sam mu samo želio odgovoriti: Ako on to želi učiniti meni, to isto ću ja učiniti njemu. Bilo je krivo, odgovorio sam nekom koga nitko ne zna – rekao je Khamzat Chimaev i dodao:

– Khabib mi je bio uzor na početku karijere, a to je i dalje. On je prvak i najbolji borac na svijetu. Ljudi misle da ga mrzim. U krivu su, ja ga volim, on je odrastao u malom selu kao i ja. Imam mnogo braće iz Dagestana…

Odgovori

Back to top button