MMA

Roberto Soldić bori se protiv KSW-ove legende: ‘To je povijesna superborba’

Hrvatski MMA borac Roberto Soldić (19-3) borit će se 23. listopada protiv Mameda Khalidova (35-7-2). Bit će to velika superborba u najjačoj europskoj MMA organizaciji između dvojice prvaka Soldića (velter) i Khalidova (srednja kategorija).

‘Sada je službeno! Khalidov i Soldić borit će se za pojas u srednjoj kategoriji. Provjerite 23. listopada kojeg će se datuma dogoditi ova povijesna superborba’, objavio je KSW.

Nedavno je Soldić tehničkim nokautom pobijedio Čeha Patrika Kincla, a nakon meča je preskočio ogradu i prišao Khalidovu. Zagrlio je legendu KSW-a i onda popričali.

– Izuzetno poštujem Mameda, mnogi od nas mlađih boraca počeli su se baviti MMA-em zbog njega. Rekao sam mu da se idemo boriti, trebam novac. Obitelj, znate… I tko god pobijedi idemo na revanš i tu je još novca – kazao je uz osmijeh Roberto Soldić.

A onda je i Khalidov upitan što misli o njihovom okršaju i što je dogovorio sa Soldićem.

– Ta je borba neizbježna. Ja sam spreman u svakom trenutku. Za mene je velika čast boriti se s takvim šampionom. Dogovorite tu borbu – izjavio je Mamed Khalidov, koji u profesionalnoj karijeri ima 35 pobjeda, sedam poraza i dva neodlučena ishoda.

Roberto Soldić je prvak KSW-ove velter kategorije, no znao se boriti i u srednjoj kategoriji, u njoj je pobijedio KSW-ovu legendu Michala Materlu.

Borba Khalidova i Soldića jedna je od najvećih borbi u povijesti KSW-a.

Odgovori

Back to top button