Boks

Michael Hunter tvrdi kako nije pobjegao od Filipa Hrgovića, te je ponovno dobio želju za taj meč

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović trebao se u prvoj polovici godine boriti protiv Michaela Huntera za mjesto izazivača IBF-ova pojasa prvaka.

No Amerikanac je otkazao dvoboj, pa je tako Filip ostao bez najvećeg meča u karijeri. Hunter je već tada imao dogovorenu borbu na Trillerovoj priredbi protiv manje poznatog sunarodnjaka Mikea Wilsona.

Američki boksač je tada otkrio kako je dobio bolju ponudu, te je zbog toga otkazao meč protiv Hrgovića.

Na priredbi koja se održala u Madison Square Gardenu u New Yorku pobijedio je Wilsona tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Nekoliko mjeseci kasnije Michael Hunter ponovno dobio želju boriti se protiv Filipa Hrgovića.

– Nisam pobjegao od Hrgovića! On se na kraju borio protiv suparnika koji uopće nije rangiran. Filip je premalo aktivan i stalno je prisiljen na čekanje, pa je zato bio onako ljutit – kaže Michael Hunter i nastavlja:

– A ja neću samo stajati i čekati da mi se u karijeri sve samo otvori. Napravit ću ono što je potrebno i to radim. Mislim da je ta borba i dalje moguća bude li Triller želio u to uložiti novac. Težak sam protivnik, borac protiv kojeg mnogo riskirate, a malo možete dobiti…

Hunter je i dodatno objasnio zbog čega je tada odustao od borbe protiv Hrgovića.

– Boks je posao, a Eddie Hearn i Team Sauerland nisu najbolje surađivali, a i odvratili su Triller od licitacije za honorar boraca. Hearn je na kraju bio jedina osoba s ponudom. Ta se priča previše otegnula – otkrio je Michael Hunter i zaključio:

– Loše su to odradili i to je prevagnulo u mojoj odluci da ostanem od borbe protiv Hrgovića. Planirao sam se boriti protiv Filipa na Trillerovoj priredbi, no u promociji nisu željeli imati posla s takvim ljudima.

Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing dobili su pravo na organizaciju borbe između Hrgovića i Huntera, a boksači su trebali dijeliti iznos od 666.000 dolara. Hunter bi dobio 60, a Hrgoviću 40 posto honorara.

Odgovori

Back to top button