MMA

Randy Couture se zalaže za veće plaće MMA borcima: Pa zar Youtuber mora o tome govoriti?

Bivši američki MMA borac 58-godišnji Randy Couture još je jednom kritizirao UFC zbog slabih honorara koje najjača organizacija u svijetu isplaćuje svojim borcima. Couture je samo jedan od mnogih koji smatra kako su UFC-ovi borci potplaćeni, te je to jedan od većih problema u svijetu slobodne borbe.

Posljednjih mjeseci mnogi kritiziraju Youtubere Logana i Jakea Paula koji si kroz boks podižu popularnost, a pri tom i dobro zarađuju.

No Randy Couture je od onih koji na to gleda pozitivno, posebno mu se svidjela izjava Jakea Paula nakon ugovaranja borbe protiv Tyrona Woodleyja:

– To nije pošteno, UFC borci ne dobivaju ono što zaslužuju. Za razliku od svih sportova u UFC-u je najgori odnos zarada između vlasnika i sportaša. Ti borci riskiraju živote i želim da se to promijeni.

Youtuber je među glavnim kritičarima u odnosima između vlasnika i boraca u UFC-u, te svako malo prozove šefa Danu Whitea.

– Zašto Jake Paul na to mora upozoriti i zbog čega on proziva Danu Whitea? Nama nedostaje Alijev akt kao što je u boksu, to je ono što nedostaje u ostalim borilačkim sportovima. Trebamo tu promjenu – kaže Randy Couture i dodaje:

– Jake Paul to radi sjajno i bit će super uspijemo li nešto promijeniti. No nije mi jasno zašto se MMA borci ne mogu organizirati i tražiti promjene, nego čekamo da to učini Youtuber.

Posebno je prozvao Conora McGregora, te smatra kako je najveća UFC-ova zvijezda mogla nešto više učiniti za svoje kolege, ali je bila nekako sebična.

– Imao je priliku o tome govoriti. McGregor ima boksačku licenciju i kada je to dobio, njegov UFC-ov ugovor više nije vrijedio. Bio je zaštićen Alijevim aktom, no odlučio je povući Danu Whitea i UFC sa sobom u borbu protiv Floyda Mayweathera, premda je sve mogao učiniti sam – kazao je Randy Couture i zaključio:

– Zadržao bi novac za sebe te ukazao na probleme u slobodnoj borbi. Međutim, on je otišao drugim putem i zaradio 100 milijuna dolara. Taj iznos vjerojatno ne bi zaradio u cijeloj MMA karijeri.

Alijev akt je reforma uvedena 2000. kojom su uređeni odnosi između boksača i promotora.

Odgovori

Back to top button