MMA

Rakić želi biti sljedeći suparnik Blachowiczu u borbi za pojas

Srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić smatra kako zaslužuje borbu za naslov UFC-ova prvaka u poluteškoj kategoriji protiv Jana Blachowicza. No u borilačkim krugovima se glasno šapuće kako bi sljedeći suparnik Poljaku trebao biti Glover Teixeira. Rakić ističe kako bi vrlo rado bio pričuva za njihov dvoboj.

– Zaslužujem borbu za pojas. Thiago Santos je bio treći bivši izazivač u nizu s kojim sam se borio i sve sam ih pobijedio – istaknuo je Aleksandar Rakić.

Glover Teixeira je bio pričuva za nedavnu borbu između Jana Blachowicza i Israela Adesanye u kojem je Poljak prvi put obranio naslov UFC-ova prvaka.

Brazilski borac je prvi izazivač na ljestvici i vjerojatno će biti Blachowiczev sljedeći suparnik. No svoju priliku traži i Aleksandar.

– Dani Whiteu sam nakon borbe protiv Santosa rekao da ću biti novo lice poluteške i da ću dugo vremena dominirati kategorijom – podvukao je Aleksandar Rakić, te dodao da bi prihvatio biti pričuva za meč Blachowicz – Teixeira:

– Spreman sam biti rezervni borac. To bi za mene bila velika prilika. No svima sam dokazao da zaslužujem borbu za pojas prvaka.

Srpski borac je na drugom mjestu ljestvice izazivača u poluteškoj kategoriji. U posljednjoj borbi 6. ožujka na UFC 259 priredbi pobijedio je Thiaga Santosa jednoglasnom odlukom sudaca.

Ljubitelji slobodne borbe očekivali su više od tog meča, ali se Aleksandar držao taktike i stigao je do još jednog trijumfa. Rakić je od Brazilca očekivao veću agresivnost.

– Trenirao sam za agresivnijeg Santosa, ali takav se nije pojavio. Neutralizirao sam njegovu snagu i kontrolirao borbu, nisam mu dopustio da radi ono u čemu je dobar. Birao sam udarce i to je bilo dovoljno za pobjedu kojom sam se približio borbi za pojas – naglasio je Aleksandar Rakić i zaključio:

– A da je bio agresivniji, borba bi bila drugačija. Vjerojatno bih ga tada nokautirao ili srušio i prisilio na predaju. U ovoj smo kategoriji svi vrhunski sportaši i jedan udarac može sve promijeniti, no već sam pokazao da mogu pobjeđivati i nokautima.

Nakon tih Rakićevih riječi putem Twittera se javio i Thiago Santos:

‘Lagana borba jer te nisam nokautirao! Razumijem da je za moje suparnike pobjeda već kad se to ne dogodi’, napisao je Santos i dodao:

‘Nemaš poštovanja? Kako to misliš lagana borba? Svi portali dali su mi prednost u broju udaraca. Samo bi me zgrabio i onda odugovlačio, to je sve što si radio! Očito kratko pamtiš’.

Rakić je odgovorio na njegovu poruku.

‘Zaista te poštujem, ali kada si zadnji put nekog nokautirao ako si se povlačio strahujući za život i da se izvučeš bez ozljeda na oba koljena’, napisao je Aleksandar Rakić.

Odgovori

Back to top button