MMA

Miočić treba čekati na revanš, Ngannou otkrio protiv koga se još ove godine želi boriti

Novi UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou otkrio je protiv koga prvo želi braniti naslov. Kamerunski nokauter je nedavno na UFC 260 priredbi pobijedio Stipu Miočića, te osvojio pojas prvaka. Ngannou je nokautom u drugoj rundi pobijedio američko-hrvatskog borca, no izgleda kako mu zasad ne namjerava dati priliku za revanš. Još nakon meča je izjavio kako želi okršaj protiv bivšeg prvaka poluteške kategorije i po mnogima jednog od najboljih MMA boraca Jona Jonesa.

No Bones još nije potpisao ugovor s UFC-om, a i traži posebno visok honorar za borbu protiv Predatora. No Ngannou vjeruje kako bi se Jones mogao ubrzo dogovoriti s poslodavcima, a onda mogu početi pregovori oko njihovog međusobnog okršaja.

– Jon Jones želi tu borbu jer to će biti veliki meč, jedan od najvećih. Dugo je tu, dugo je prvak i to bi bila naša najveća borba. Pregovara i traži novac, za tako veliku borbu svi bi željeli veću plaću. I ja bih je htio, nije to ništa čudno – istaknuo je Ngannou te se osvrnuo na Jonesov sukob s UFC-om:

– Njihova svađa nije moj problem. Ja sam prvak i neću čekati da me netko izazove na borbu. Spreman sam, želim se boriti još dva puta do kraja godine. Nadam se da će mi okršaj protiv Jonesa biti prva borba u kolovozu, a drugu planiram u prosincu.

Ne uspije li UFC dogovoriti borbu protiv Jonesa, kamerunski borac ima pričuvni plan, ali to opet nije meč s Miočićem. Ngannou želi revanš protiv Derricka Lewisa koji ga je pobijedio 2018. godine.

– Mnogi su bili razočarani tom borbom. Moram fanovima dati što zaslužuju – podvukao je Francis Ngannou.

A u razgovoru za TMZ Sport je otkrio kako bi volio boksati, a jednog bivšeg prvaka posebno respektira.

– Oduvijek sam želio boksati i o tome sam sanjao. Vjerujem da ću jednom to i učiniti – kazao je Francis Ngannou te otkrio protiv koga bi želio boksati, ali i s kim se ne bi htio naći u ringu:

– Ne bih želio meč protiv Mikea Tysona, ali zato bih vrlo rado ušao u ring protiv Tysona Furyja i njemu sličnih boksača.

Odgovori

Back to top button