MMA

Rakić uoči okršaja protiv Santosa: Želim UFC-u pokazati kako sam spreman boriti se za naslov

Slijedi vikend velikih obračuna. Na programu UFC 259 priredbe su čak tri meča za naslov. Borilački spektakl u Las Vegasu predvodi okršaj za UFC-ov pojas prvaka u poluteškoj kategoriji između Jana Blachowicza i Israela Adesanye.

Najbolja MMA borkinja Amanda Nunes naslov u perolakoj kategoriji brani protiv Australke Megan Anderson, dok će u bantam kategorije Pjotr Jan pojas prvaka braniti protiv Aljamaina Sterlinga.

A glavni program otvara Aleksandar Rakić u okršaju protiv Thiaga Santosa. Srpski MMA borac koji nastupa pod austrijskom zastavom borit će se protiv bivšeg izazivača.

– Borim se treći put u nizu s jednim bivšim izazivače, to je sjajno. Meč protiv Thiaga je pravi put kako bi UFC-u pokazao da sam spreman boriti se za naslov – rekao je Aleksandar Rakić, koji se prije Brazilca borio protiv Volkana Oezdemira i Anthonyja Smitha.

Thiago Santos ima dva poraza u nizu. U zadnjem okršaju u studenom prošle godine izgubio je ‘rear-naked chokeom’ protiv Glovera Teixeire, a u srpnju 2019. je od njega bolji bio Jon Jones podijeljenom odlukom sudaca.

– Bio je blizu pobjede protiv Jonesa, a zbog ozljeda oba koljena je imao dugu pauzu. Znam kako je to jer sam imao sličnu ozljedu, a poseban je problem u glavi. Ugrozio je Glovera nekoliko puta prije nego što je izgubio – kazao je Aleksandar Rakić i dodao:

– Sigurno će biti sjajno motiviran nakon dva poraza u nizu, no spreman sam za njega. Očekujem kako će napasti iz svih oružja.

Borba između Rakića i Thiaga Santosa bit će prvi meč glavnog programa koji predvodi veliki obračun između Blachowicza i Adesanye.

– Možda je UFC s namjerom tu borbu odlučio staviti na isti program. Pobijedim li Santosa bit ću u prvom redu i gledat ću borbu za naslov. Šanse su 50-50, ali mislim da će Adesanya pobijediti ako dođe do odluke – kaže Aleksandar Rakić i zaključuje:

– No bude li klinča i grapplinga, Jan će pobijediti, jer je snažan borac. Volio bih se boriti protiv Adesanye jer je veće ime. Poštujem Jana, jer je prvak, ali pobijediti Israela bilo bi sjajno.

Odgovori

Back to top button