MMA

Junior Dos Santos i Alistair Overeem dobili otkaz u UFC-u!

Legendarni MMA borci Brazilac Junior Dos Santos (37) i Nizozemac Alistair Overeem (40) više nisu u UFC-ovom rosteru. Brazilski borac je nakon više od 12 godina napusti najjaču MMA organizaciju.

Prvu borbu u UFC-u imao je 25. listopada 2008. kada je nokautom u prvoj rundi pobijedio sunarodnjaka Fabrícija Werduma. Nakon tog trijumfa je napravio niz od osam pobjeda. Bio je prvaka teške kategorije 2011. godine, a jednom je obranio naslov. Prije četiri godine izgubio je protiv Stipe Miočić u borbi za titulu.

U posljednjih godinu i pol dana izgubio je četiri borbe u nizu (Ngannou, Blaydes, Rozenstruik i Gane).

Tijekom karijere izborio je 21 pobjedu te ima devet poraza. Nastupio je u Zagrebu na Fight Nightu u travnju 2016. godine, gdje je nakon pet rundi bio bolji od Bena Rothwella.

Na UFC 103 priredbi u rujnu 2009. izgubio je protiv Mirka Filipovića. U dvoboju sa Stipom Miočićem ima omjer 1-1.

Brazilac je tu informaciju na Instagramu podijelio s fanovima, ali Overeem to još nije učinio.

Nizozemac je prošli mjesec izgubio protiv Aleksandra Volkova, nakon dvije pobjede nad Harrisom i Sakaijem.

Overeem je prvu borbu u UFC-u imao 30. prosinca 2011. kada je tehničkim nokautom nadjačao Brocka Lesnara. Ukupno je tijekom karijeri izborio 47 pobjeda, imao je 19 poraza, a jedna borba završila je ‘no contests’.

I taj jedan meč dogodio se 23. rujna 2008. protiv Mirka Filipovića, kada je Cro Copa dvaput pogodio u prepone. Stipe Miočić je u rujnu 2016. nokautom u trećoj rundi pobijedio Overeema.

Brazilac i Nizozemac jednom su se borili međusobno u prosincu 2015., a pobijedio je Alistair tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Odgovori

Back to top button