MMA

Rakić prihvatio prijedlog prvaka: Prvo ću rastaviti Prochazku, a onda će i Jan doći na red

Jan Blachowicz početkom rujna brani UFC-ov pojas prvaka poluteške kategorije protiv Glovera Teixeire. Na mjesto sljedećeg izazivača puca nekoliko boraca, a prvi su na tom popisu srpski borac s austrijskom putovnicom Aleksandar Rakić i Čeh Jiri Prochazka.

Prvak smatra kako bi se upravo Rakić i Prochazka trebali međusobno boriti, a onda bi pobjednik mogao dobiti mjesto prvog izazivača. Aleksandar je u nedavnom intervjuu ocijenio svoje šanse su borbi za naslov.

– Blachowicz mi stilski bolje odgovara nego Thiago Santos. Ja sam najbrži borac u diviziji. Dugo sam u sportu. Na kickboxing sam krenuo s 13 godina, a s 14 sam već imao prvu borbu, bio sam težak 68 kilograma. Kretanje i brzina su uvijek bili dio mene – istaknuo je Aleksandar Rakić, a za mogući dvoboj s prvakom kaže:

– Naravno, to bi bila teška bitka. Svaki dan napredujem i imam veliku potporu sjajnog tima. Radimo na svakom detalju, a posebno je kvalitetan bio posljednji pripremni kamp. Snimamo svaki sparing i kasnije zajedno gledamo. Što god bi moglo biti bolje, to na sljedećem treningu popravljamo. Zbog toga sam u svakoj borbi sve bolji.

Aleksandar je od dolaska u UFC izborio šest pobjeda, a samo dvije borbe je završio nokautom. Ima i jedan poraz.

– Pitanje je vremena kad će doći nokaut ili neka predaja. Treniram i radim na svemu, kako bi borba između mene i Jana bila što bolja – podvukao je Rakić.

U posljednjoj objavi na Twitteru Aleksandar Rakić je prihvatio prijedlog prvaka.

‘Slažem se s prvakom Janom Blachowiczem. On će doći na red nakon što rastavim Prochazku, obećavam. Zadržimo polutešku kategoriju aktivnom’, napisao je srpski borac.

Odgovori

Back to top button