Boks

Felix Sturm pobijedio Jamesa Krafta u svojoj prvoj borbi u poluteškoj kategoriji

Bosanskohercegovački boksač 42-godišnji Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, stigao je do 42 pobjede u karijeri. Sturm (42–5–3, 18 KO) je na boksačkoj priredbi u Hamburgu jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio 24-godišnjeg Jamesa Krafta (19-1-1, 10 KO), odnosno Musu Avdimetaja s Kosova.

To mu je bio prvi nastup u poluteškoj kategoriji, tijekom karijere je nastupao u srednjoj i supersrednjoj kategoriji.
Kraft je bio aktivniji u prve dvije runde, a ozbiljno je zaprijetio tek na kraju treće runde kada mu je prošao jedan prednji kroše.

Sturm se uspio vratiti, ali je i dalje bio u podređenijem položaju, nikako nije mogao nametnuti svoj ritam. No boksački veteran polovicom meča ubacuje u višu brzinu i polako kreće u napad.

U sedmoj je rundi odlično pogodio dva prednja direkta, te je nastavio precizno udarati. Do kraja borbe nadoknadio je zaostatak i stigao do pobjede.

Sturm se nekoliko tjedana priprema u Kölnu, a nakon meča je izjavio kako želi nastaviti karijeru te bi želio boksati u SAD-i u Velikoj Britaniji.

No na jesen bi trebao imati još jednu borbu protiv Nijemaca Vincenta Feigenbutza (32-3, 28 KO), to bi mu trebao biti pravi ispit, jer je Feigenbutz na desetom mjestu BoxRec ljestvice u kategoriji do 72,5 kilograma.

Koncem prošle godine Sturm se vratio u ring te je na boksačkoj priredbi u Hamburgu nakon deset rundi pobijedio Nijemca Tima Rosta jednoglasnom odlukom sudaca.

Bivši svjetski prvak bio je do lani na petogodišnjoj pauzi, prvo je bio suspendiran zbog dopinga, a kasnije je bio osuđen zbog utaje poreza.

Odgovori

Back to top button