MMA

Račić izgubio jednoglasnom odlukom sudaca i ostao bez KSW-ova pojasa prvaka

Antun Račić (25-9-1) na KSW 59 priredbi nije uspio drugi put obraniti pojas prvaka u bantam kategoriji. Dubrovčanin je u sunaslovnoj borbi izgubio protiv Poljaka Sebastiana Przybysza (8-2) jednoglasnom odlukom sudaca.

Bio je to njihov drugi međusobni okršaj. Hrvat je u prvoj borbi na KSW 46 priredbi u prosincu 2018. pobijedio poljskog borca jednoglasnom odlukom sudaca.

Obojica su oprezno ušla u borbu. Poljak je bio nešto aktivniji, a Račić se uspješno branio. Nekoliko je puta sjajno uzvratio iz kontre.

Poljski borac je u drugoj rundi preuzeo kontrolu nad borbom, dok je Antun malo toga pokazao. Sve što je učinio su bila dva pokušaja rušenja.

No zato je treća runda bila ispunjena akcijom. Poljak je sredinom runde krošeom uzdrmao Račića, koji je ostao na nogama. Naš borac mu je vratio i snažnim udarcem ga srušio na pod. Antun je nastavio napadati i srušio je suparnika, te dominirao do kraja runde.

U četvrtoj rundi obojica su izmijenili nekoliko udaraca, ali su ostali na nogama.

Poljak je u posljednju rundu ušao mnogo opasnije i dva puta je rušio Račića. Kontrolirao je borbu, a u zadnjoj je minuti pokušao borbu završiti gušenjem, ali se Antun uspješno obranio.

Račić je nakon meča zatražio od poljskog borca uzvratnu borbu.

Hrvatski borac je u oktogon ušao uz Thompsonovu pjesmu ‘Lijepa li si’.

Darko Stošić je pobijedio Michala Wlodareka prekidom u drugoj rundi, bio je to njegov prvi nastup u KSW-u. U glavnoj borbi priredbe Mariusz Pudzianowski je pobijedio Nikolu Milanovića tehničkim nokautom u prvoj rundi, više pročitajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button