MMA

Quinton Jackson istaknuo kako je Jon Jones najprljaviji borac

Američki MMA borac Quinton Jackson, poznatiji kao Rampage, nema baš lijepo mišljenje o Jonu Jonesu. Naime, prije deset godina Bones je gušenjem (rear-naked choke) u četvrtoj rundi pobijedio Rampagea i osvojio UFC-ov naslov poluteške kategorije.

No veliku je prašinu podigla Jonesova tehnika kojom se koristio tijekom meča, a posebno je kritiziran ‘oblique kick’ kojim se može ozbiljno ozlijediti suparnika i napraviti veliku štetu na koljenu.

Takvim udarcem je prošlog vikenda Amerikanac Khalil Rountree Jr. pobijedio Litavca Modestasa Bukauskasa i pri tom ga ozlijedio.

– Jones je najprljaviji borac i zbog njega su morali mijenjati pravila. Kada smo se borili uvijek je prema mojoj glavi imao ispružene prste. Svaki put kada bih došao u prednost on bi prste stavio u moje oči – rekao je Quinton Jackson i nastavio:

– Teško se za to možeš pripremiti. A kada bih ga napao i pokušao mu se približiti, onda bi udario moje koljeno prema natrag. Takve udarce bi trebalo zabraniti. Protiv njega se teško boriti, jer tko god dođe u prednost, on će pokušati uzvratiti udarcem u koljeno.

Odgovori

Back to top button