MMA

Prvak KSW-a želi revanš protiv Miočića: Od tada sam mnogo napredovao

Aktualni UFC-ov prvak teške kategorije Stipe Miočić (38) je u svojoj dosadašnjoj karijeri izborio 20 pobjeda, a među borcima koje je svladao bio je i Britanac Phil De Fries (34). Američko-hrvatski udarač je 15. veljače 2012. na UFC-ovoj priredbi pobijedio britanskog borca nokautom nakon 43 sekunde.

Bila je to Miočićev drugi trijumf u najjačoj MMA organizaciji, a u toj borbi je dobio i dodatnih 50 tisuća dolara za najbolji nokaut na priredbi. De Fries je u sljedeća tri nastupa imao dva poraza, te je UFC s njim raskinuo ugovor, dok je Miočić četiri godine kasnije pobjedom protiv Fabricija Werduma stigao do pojasa prvaka.

Britanac je svoju priliku tražio u raznim promocijama, a u travnju 2014. izgubio je protiv hrvatsko-japanskog borca Satoshija Ishiija. Onda je stigao u KSW i osvojio pojas prvaka u teškoj kategoriji.

Phil De Fries ima sedam pobjeda u nizu i četiri obrane naslova. Posljednji put je pojas KWS-ova prvaka obranio lani 19. prosinca protiv Michala Kite nokautom u drugoj rundi.

U svojoj objavi na Instagramu sjetio se Miočića.

‘Volio bih se jednog dana ponovno boriti s njim. Od tada sam mnogo napredovao. Borili smo se u Omahi, bilo je to najhladnije mjesto na kojem sam ikad bio. Fokusiran sam na sami vrh’, napisao je Phil De Fries.

No Stipe Miočić za nekoliko tjedana ima mnogo ozbiljnijeg suparnika. Naima, Miočić će 27. ožujka na UFC 260 priredbi u Las Vegasu braniti pojas prvaka protiv Francisa Ngannoua. A pobjednik tog dvoboja borit će se protiv Jona Jonesa.

Odgovori

Back to top button