MMA

Antun Račić imao poziv UFC-a: Nisam želio KSW-u guzicom zatvoriti vrata

Antun Račić (25-8-1) pojas KSW-ova prvaka u bantam kategoriji brani 20. ožujka protiv Poljaka Sebastiana Przybysza (7-2). Bit će to njihov drugi međusobni okršaj.

Hrvatski je borac u prosincu 2018. pobijedio Poljaka jednoglasnom odlukom sudaca. Killer je krajem prošle godine nadjačao Brazilca Brunu Santosa jednoglasnom odlukom sudaca te tako stigao do sedme pobjede u nizu.

Naravno da njegove pobjede nisu prošle ispod UFC-ova radara, pa je najjača MMA organizacija prošlog ljeta pokazala interes za Antuna. No na kraju se ništa nije dogodilo te je Račić ostao u KSW-u, a o čemu se radilo objasnio je u razgovoru za 24 sata.

– Sean Shelby, UFC-ov ‘matchmaker’, raspitivao se o meni. Dugo me prate, poslali su poruku da budem spreman. Opcija je bila ljetos da čekam kao zamjena, za slučaj da netko otpadne, u Abu Dhabiju u onoj prvoj turi Fight Islanda. Željeli su me jer mi je istekao ugovor sa KSW-om – kazao je Antun Račić i dodao:

– Ma i drago mi je. Nisam želio KSW-u guzicom zatvoriti vrata. Vjerovali su u mene, imam tamo niz od šest pobjeda, prvak sam bantam kategorije i ne bi bilo baš lijepo da sam otišao bez obrane naslova. Naravno da bih jednog dana želio dogurati do UFC-a, možda i hoću ako me zdravlje poslužili, ali zasad uživam tu gdje jesam, radim ono što volim, dobio sam dobar novi ugovor, poštuju me i to je to.

Za nešto više od mjesec dana ponovno brani pojas prvaka, ovaj put protiv starog znanca Sebastiana Przybysza.

– Možda je malo rano za novu borbu, ali ja sam spreman, imao sam nekih manjih ozljedica, ali ništa strašno i neuobičajeno. Došlo je vrijeme za borbu protiv Przybysza. Zaslužio je revanš, nakon poraza od mene ima tri pobjede u nizu i bit će opasan. Spremam se kao da se borim s najboljim borcem na svijetu. Ja sam potpuno spreman – istaknuo je Antun Račić za 24 sata.

Naravno da bih jednog dana želio dogurati do UFC-a, možda i hoću ako me zdravlje poslužili, ali zasad uživam tu gdje jesam

Odgovori

Back to top button