MMA

Poirier teško prihvatio poraz protiv Gaethjea: I dalje vjerujem kako sam bolji borac od njega

Dustin Poirier se dvaput borio za naslov UFC-ova prvaka (Khabib Nurmagomedov i Charles Oliveira) i oba je puta izgubio, jedino što je osvojio bio je pojas privremenog prvaka i to u travnju 2019. protiv Maxa Hollowaya.

Prošlog vikenda dobio je priliku boriti se za BMF-ov pojas, ali je nokautom u drugoj rundi izgubio protiv Justina Gaethjea.

Bio je to njihov revanš od prije nešto više od pet godina kada je Diamond prekidom u četvrtoj rundi svladao Highlighta.

Poirieru je to bio prvi poraz nokautom nakon 2016. i poraza protiv Michaela Johnsona.

– Naporno sam trenirao i sve uložio u taj meč, a onda izgubio. Srce mi je slomljeno. Ne želim umanjiti Justinovu pobjedu, jer je ratnik i sve je odlično napravio, ali osjećaj je užasan. I dalje vjerujem kako sam bolji borac od njega – rekao je Dustin Poirier i dodao:

– Odlično me pogodio, ja sam žrtva odlične tehnike. Prekrasno je namjestio taj udarac. Našao sam se na krivom mjestu i jednostavno me iznenadio. Osjećam kako sam bolji od njega i to boli, ali što sad mogu napraviti?

Prisjetio s meča protiv Khabiba Nurmagomedova iz 2018. koji je također izgubio.

– Khabib je bio bolji od mene, a sada sam izgubio protiv nekog koji nije toliko bolji od mene. Devet tjedana nisam bio kod kuće jer sam bio u trening kampu. Na dijeti sam bio 11 tjedana i mnogo toga sam žrtvovao. Nikad se bolje nisam osjećao, a izgubio sam borbu – podvukao je Dustin Poirier.

Odgovori

Back to top button