Boks

Eddie Hearn poručio kako Saudijci imaju uvjet za održavanje meča između Joshue i Wildera

Bivši svjetski boksački prvak Anthony Joshua bori se 12. kolovoza u londonskoj O2 Areni protiv Dilliana Whytea, kojeg je već jednom pobijedio, a bilo je to u prosincu 2015. godine. Joshua je tada svladao Whytea prekidom u sedmoj rundi.

Na istoj priredbi će nastupiti i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović protiv Demseyja McKeana, a pobjednik će postati obvezni IBF-ov izazivač i biti prvi na redu za meč protiv boljeg iz borbe Usyk – Duboisa.

Premda ulog u britanskom dvoboju nije nikakav naslov prvaka, to je velika borba za AJ-a koji riskira sudjelovanje u meču protiv Deontaya Wildera.

Joshuin promotor Eddie Hearn je nekoliko puta naglasio važnost sljedeće borbe za Anthonyja.

Vlasnik Matchrooma otkrio je kako Saudijci imaju uvjet za održavanje meča između Joshue i Wildera na priredbi koja će se vjerojatno dogoditi početkom sljedeće godine.

– Borba će vjerojatno biti organizirana u siječnju, ali pregovori za meč između AJ-a i Wildera sada su na čekanju dok Saudijci ne vide što će se dogoditi 12. kolovoza, pristali smo na taj rizik – istaknuo je Eddie Hearn i podvukao:

– Mnogo riskiramo, a uskoro ćemo vidjeti je li se taj rizik isplatio. AJ je želio pravi meč i nije bio motiviran za neku borbu protiv lakšeg protivnika. Međutim, hoće li se Anthony boriti protiv Wildera ovisi o ishodu meča protiv Whytea.

Odgovori

Back to top button