MMA

Poirier se nada borbi za prvaka, a za Charlesa Oliveiru kaže: Nevjerojatno što je učinio

Dustin Poirier će nakon trijumfa protiv Conora McGregora vjerojatno dobiti priliku napasti pojas UFC-ova prvaka lake kategorije koji je trenutačno u vlasništvu Charlesa Oliveire.

Amerikanac je tu borbu mogao dobiti i ranije, ali nakon što je zaradio milijun dolara u siječanjskom okršaju protiv Conora, činilo mu se kako bi još jedan meč s McGregorom bio financijski mnogo isplativiji nego meč za naslov.

Nakon što je preskočio prepreku sada se može okrenuti borbi za pojas prvaka.

– Charles Oliveira nije borac koji je slučajno osvojio pojas lake kategorije. Mnogo puta se vraća nakon poraza, te je prošao niz prepreka i poteškoća, borio se u dvije kategorije. U UFC-u je cijelo desetljeće. On nije samo borac s pojasom, jer za svaki komadić zlata koji ima oko svog struka se dobro namučio i to jako poštujem – kazao je Dustin Poirier.

Brazilski borac ima devet pobjeda u nizu. No Charles je u 15 borbi prije tog niza imao čak sedam poraza…

– Oliveiru ne poznajem osobno, ali zbog njegove karijere u UFC-u o njemu ne mogu misliti loše. Nevjerojatno što je učinio. Smatram da je njegovo ostvarenje teže nego ostati neporažen jer tada ne može naučiti nešto o sebi – kazao je Dustin Poirier i zaključio:

– Kada izgubiš, pa ponovno kreneš k vrhu onda mnogo toga naučiš o sebi. Tada ćete saznati kakav ste pravi borac. Zato izuzetno cijenim nekoga tko se vraćao iz poraza i na kraju osvojio pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button