MMA

Poirier će biti spreman bude li se meč protiv Oliveire produljio: Baš me zanima tko više želi pobjedu

Dustin Poirier nakon druge u nizu pobjede protiv Conora McGregora uskoro ponovno ulazi u oktogon. Diamond će pokušati osvojiti naslov UFC-ova prvaka lake kategorije.

Prvi put mu to nije uspjelo protiv Khabiba Nurmagomedova, kada je u rujnu 2019. izgubio gušenjem u trećoj rundi. Poirier se 11. prosinca na UFC 269 priredbi bori protiv prvaka Charlesa Oliveire.

Brazilski borac je pojas osvojio sredinom svibnja kada je prekidom u drugoj rundi svladao Michaela Chandlera. Amerikanac ističe kako će ta borba pokazati tko je čvršći i izdržljiviji borac.

– Nadam se kako ćemo fanovima priuštiti dobru borbu. Neće biti problema bude li se meč produljio, baš me zanima tko više želi pobjedu i tko je spreman za nju krvariti – kazao je Dustin Poirier, te se ističe kako Oliveiru ne treba podcjenjivati:

– To mi smeta, ne želim razmišljati na takav način. Bit će to borba kao i svaka druga. Charles Oliveira je jako opasan protivnik s mnogo iskustva. Za njega je to velika borba, ali i za mene

Oliveira (31-8) prvi put brani pojas UFC-ova prvaka, te će protiv Poirier (28-6) pokušati izboriti desetu pobjedu u nizu.

A Justin Gaethje je bio među onima koji su najviše prigovarali o izboru boraca za upražnjeni naslov prvaka lake kategorije između Oliveire i Chandlera. Gaethje smatra kako Brazilac nije pravi prvak, no Poirier se time ne slaže.

– Jednom sam izjavio kako se uvijek gleda posljednja borba. Oliveira je bio uzdrman, ali se vratio u drugoj rundi. Baš to je pokazalo kako ima šampionsku hrabrost. Pobijedio je Chandlera, koji je Justinu pružio žestok okršaj. Oliveira je pravi prvak! – zaključio je Dustin Poirier.

Odgovori

Back to top button