MMA

Nizozemski borac koji je pobijedio Miočića objavio kraj karijere

Nizozemski MMA borac 32-godišnji Stefan Struve (29-13) objavio je kraj karijere. Skyscraper je na Instagramu poručio kako se povlači zbog zdravstvenih problema.

‘Dobio sam virusnu infekciju koja mi je oštetila sluh u desnom uhu’, napisao je Struve u objavi.

Objasnio je kako ima problema s unutarnjim uhom, a osim bolova i smanjenog sluha, često ima i vrtoglavicu.

Stefan Struve u karijeri ima 29 pobjeda, a do jednog od najvećih trijumfa stigao je 29. rujna 2012. kada je nadjačao Stipu Miočića. Američko-hrvatskom borcu, koji je kasnije stigao do naslova UFC-ova prvaka teške kategorije, bio je to prvi poraz u karijeri.

Nizozemac je Miočića nokautirao pred kraj druge runde i ta ga je pobjeda gurnula među najbolje teškaše, ali nakon poraza protiv Marka Hunta i Alistaira Overeema sve se promijenilo i više nije bio isti borac.

U zadnjih šest borbi ima pet poraza, a posljednji meč je izgubio u lani u listopadu nokautom protiv Taija Tuivase.

Borbu između Struvea i Miočića pogledajte OVDJE.

‘Nadam se da ste svi dobro u ovo ludo vrijeme. Želim vas o nečemu obavijestiti prije nego to saznate na drugačiji način. Prošlog tjedna UFC me kontaktirao u vezi borbe. No, ja sam odlučio kako je vrijeme da se umirovim. Posljednjih nekoliko mjeseci imao sam vremena razmisliti o tome tako da sam uvjeren kako je ovog puta odluka konačna. Imam problem s unutarnjim uhom koji me muči još od svibnja prošle godine.

Virusna infekcija oštetila mi je vestibularni sustav i slušni živac desnog uha. Nakon posljednjih testova sam saznao kako još uvijek sve ne radi na pravi način. Primijetio sam to budući da sam imao vrtoglavice i tinitus. Prvih nekoliko tjedana nakon što mi se to dogodilo je bilo stvarno gadno. Kako su mi liječnici rekli da će simptomi s vremenom nestati, ja sam nastavio kao da ih niti nema, sve dok nisu nestali.

Nažalost, tijekom posljednje borbe problemi su se vratili, nakon što sam primio udarac u desno uho. Bio je to udarac kakav mi prije nije stvarao probleme. Nakon borbe sam nastavio imati probleme te sam odradio nova testiranja, gdje sam saznao kako će simptomi moje infekcije vjerojatno ostati stalni.

Nemam problema u obavljanju svakodnevnih životnih radnji te dok normalno treniram, s ciljem da ostanem zdrav i u formi. No, ekstremne uvjete kakvi su potrebni za pripremiti se na borbu si više ne mogu priuštiti. Zbog toga sam shvatio kako je stiglo vrijeme povući se, te zdravlje i obitelj stavim na prvo mjesto’, napisao je Skyscraper u svojoj objavi na Instagramu.

Odgovori

Back to top button