MMA

Georges St-Pierre odgovorio na Usmanovu prozivku: Ne vidim u tome neku motivaciju

Kamaru Usman (18-1) je prošlog vikenda na UFC 258 priredbi pobijedio Gilberta Burnsa (19-4) tehničkim nokautom u trećoj rundi. Nigerijski borac obranio je tako naslov UFC-ova prvaka te izjednačio rekord Georgesa St-Pierrea u velter kategoriji po broju (13) UFC-ovih pobjeda u nizu. Usman je nakon trijumfa istaknuo želju boriti se protiv GSP-a.

– Naravno da bih se volio boriti protiv Georgesa, ali ne želim to zbog novca. Volim se natjecati, a Georges je otišao kada je bio u vrhu. Vidim kako trenira, može se on još uvijek boriti. Georges, gledam te – kazao je Kamaru Usman.

No GSP je bez borbe već tri godine i kako se čini nema namjeru vraćati se u oktogon.

– Žrtvovati tri mjeseca života u trening kampu kako bih pobijedio Kamarua Usmana? Ne vidim u tome neku motivaciju. Trenutačno ne postoji ništa što bi me natjeralo da se vratim borbama. Morao bih za početak svoje trenere odvesti negdje izvan države, pronaći kamp, pa tamo dovesti i sparing partnere – kazao je Georges St-Pierre i dodao:

– Nisam spreman napustiti dom. Zdrav sam i bogat. Uistinu me ne privlači izgubiti tri mjeseca života, prolaziti kroz sav taj stres, za pobjedu protiv Usmana. I kako vrijeme prolazi tako me to sve manje privlači. Ne postoji borac koji bi me trenutačno natjerao na povratak. Uživam i održavam dobru formu. Nikad neću prestati trenirati.

Usman se u prvoj rundi protiv Burnsa našao u problemu, ali se uspio izvući.

– Bila je to dobra borba. Usman se u prvoj rundi našao u teškoj situaciji, ali je tu dokazao koliko je snažan. Bio je uzdrman, ali se uspio vratiti. Ova ga borba može učiniti još boljim – kazao je Georges St-Pierre i zaključio:

– Usman i ja imamo različiti stil borbe. Sviđa mi se kako se brzo prilagođava situaciji u oktogonu. Dobar je hrvač i sjajan borac. No ne možete nas uspoređivati.

Odgovori

Back to top button