MMA

Nate Diaz priznao tko mu je bio najteži protivnik tijekom karijere

Nekadašnji UFC-ov borac Nate Diaz će 5. kolovoza imati boksački debi protiv poznatog youtubera Jakea Paula.

Legenda slobodne borbe je tijekom MMA karijere imao 34 meča (21-13), a u posljednjem okršaju u rujnu prošle godine je ‘submissionom’ svladao Tonyja Fergusona. Nakon toga je napustio UFC.

Nate Diaz je tijekom dugogodišnje karijere u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji imao sjajne protivnike (Conor McGregor, Benson Henderson, Leon Edwards, Donald Cerrone,…), no jednog je izdvojio.

– Josh Neer je bio poseban, on je bio opasan borac. No sada smo prijatelji. Neer se prvo borio s mojim bratom tri runde i bio je to tvrd meč. Nick ga je mnogo puta udario, a ja sam mislio kakav je Josh luđak – rekao je Nate Diaz i nastavio:

– Nick je tada većinu svojih protivnika završavao u prvoj ili drugoj rundi, a njega je svladao tek u trećoj.

Američki borac se tada se dotaknuo i svog meča protiv Josha Neera.

– Nakon nekog vremena on se pustio u laku kategoriju. Kako sam ja pobjeđivao svoje protivnike tražio sam kvalitetnijeg suparnika, pa mi je UFC dao Neera koji je tada bio među pet najboljih boraca. Tada sam se počeo boriti s najboljima – istaknuo je Nate Diaz i podvukao:

– Bio je to moj najteži meč. Mnogo sam gledao njegove borbe i sjajno se spremio za njega. Izbjegavao bih njegove udarce i onda ga hvatao u pravim trenucima. Kada bih ga napao, on je uzvraćao kontrama. Borba se odvijala sto na sat, bio je to baš dobar meč.

Nate Diaz je u rujnu 2008. podijeljenom odlukom sudaca svladao Josha Neera. Diazu je to bio dvanaesti meč u karijeri i peti u UFC-a.

Odgovori

Back to top button