MMA

Miočić u obranu naslova kreće 13 kilograma lakši od Ngannoua

Stipe Miočić (20-3) ovog vikenda brani UFC-ov naslov prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua (15-3). Njihova uzvratna borba predvodi UFC 260 priredbu koja će se održati u Las Vegasu. Američki borac hrvatskih korijena u dvoboj s kamerunskim udaračem ulazi 13 kilograma lakši. Naime, na službenom vaganju Stipe je imao 106,1, a Francis 119,3 kilograma.

Stipe ima čak pet kilograma manje nego prije tri godine kada je uoči njihovog prvog okršaja bio težak 111,5 kilograma. Od posljednjeg meča u kolovozu kada je protiv Cormiera obranio pojas, Miočić je teži za jedan kilogram.

Ngannou je najteži u posljednjih nekoliko godina, toliko nije imao u svoje posljednje četiri borbe u kojima je slavio protiv Curtisa Blaydesa, Juniora dos Santora, Caina Velasqueza i Jairzinha Rozenstruika.

Američki borac hrvatskih korijena je u prvom meču u siječnju 2018. u Bostonu pobijedio Kamerunca jednoglasnom odlukom sudaca.

Nakon što je Alexander Volkanovski objavio kako se zarazio koronavirusom, UFC je odgodio njegov meč za naslov u perolakoj kategoriji protiv Briana Ortege. Tako je sunaslovnu borbu dobio okršaj između Tyrona Woodleyja i Vicentea Luquea.

S priredbe je otpao i meč u slamka kategoriji nakon vijesti da je Hannah Goldy oboljela od COVID-19. Njezin meč protiv Jessice Penne vjerojatno je odgođen za 17. travnja.

Raspored UFC 260 priredbe, glavni program:

Stipe Miočić (106,1 kg) vs. Francis Ngannou (119,3 kg)
Tyron Woodley (77,6) vs. Vicente Luque (77,3)
Sean O’Malley (61,7) vs. Thomas Almeida (61,7)
Gillian Robertson (57) vs. Miranda Maverick (57)
Jamie Mullarkey (70,5) vs. Khama Worthy (70,5)

Uvodne borbe:

Alonzo Menifield vs. Fabio Cherant
Jared Gordon vs. Abubakar Nurmagomedov
Modestas Bukauskas vs. Michal Oleksiejczuk
Shane Young vs. Omar Morales
Marc-Andre Barriault vs. Abu Azaitar

Odgovori

Back to top button