Boks

Hrvatska boksačka reprezentacija na Gripama pobijedila Italiju s 12-4

Bravo hrvatske boksačice i boksači! Hrvatska je u Splitu upisala vrlo vrijednu pobjedu 12-4 nad reprezentacijom Italije sastavljenom od boksača na koje naši susjedi računaju u olimpijskom ciklusu do Pariza 2024, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naši reprezentativci pobijedili su u šest od ukupno osam mečeva ukupnim rezultatom 12-4, a Azzurrima su na Gripama prepustili bodove u samo dva meča. Odlične su testove za olimpijske kvalifikacije imale naše najbolje boksačice, Nikolina Ćaćić i Marija Malenica, otvorile su reprezentativni susret sigurnim pobjedama, a njihovim putem sjajno su nastavili Mamić i Jelačić, te na kraju Cetinić i Veočić.

Velika pobjeda i puno razloga za zadovoljstvo izbornika Dorijana Čalića, pogotovo što Talijani nisu doveli protivnike u najtežim kategorijama u kojima Hrvatska ima svoje najjače adute koji konkuriraju za Tokio (Plantić, Filipi, Milun…)

Lijepu priredbu na Gripama otvorile su naše boksačice, olimpijske kandidatkinje.

BOKSAČICE Kategorija do 57 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) – Sharon Prisco 2-0

Viša i dužih ruku naša Nikolina, svjetska i europska viceprvakinja u mlađim kategorijama, otpočetka je nametnula borbu s distance i skupljala bodove direktima. Čvrsta i uporna Talijanka pokušavala je skratiti distancu, a svaki ulazak u klinč koštao ju je nove porcije udaraca. U trećoj rundi Nikolina je još podignula ritam i osigurala pobjedu nad mladom talijanskom prvakinjom i prva dva boda za Hrvatsku.

Kategorija do 60 kg: Marija Malenica (Pit Bull Split) – Filomena De Marco 2-0

Iskusna Marija, srebrna s nedavnog Svjetskog kupa u Njemačkoj, namjerila se na čvrstu i hrabru Talijanku koja je pokušala agresivno napasti, a kako je borba odmicala, Splićanka je sve više preuzimala kontrolu i zadavala sve više udaraca. Jednoglasna odluka sudaca u korist Malenice i zaslužena nova dva boda za Hrvatsku. Bravo djevojke, osvojile su maksimalna četiri boda u susretu s Talijankama.

BOKSAČI Kategorija do 60 kg: Diego Mamić (Pula) – Raffaele Di Serio 2-0

U najlakšoj muškoj kategoriji naš mladi prvak, Puljanin Mamić oprezno, ali i taktički vrlo zrelo, ušao je u meč s prvakom Italije i Mediterana. Obojica su se uzdali u čiste pogotke s distance, brze ruke i eskivaže, a u razmjenama Mamić je bio sve sigurniji, više pogađao i jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 upisao veliku pobjedu nad renomiranim suparnikom.

Kategorija do 64 kg: Marin Jelačić (Pauk Split) – Andrea De Santis 2-0

Splićanin Marin Jelačić bez respekta je prihvatio otvorenu borbu s mladim talijanskim prvakom. Prošlo mu je nekoliko kombinacija s lijevim krošeom i ljevicom je uspio zadati dosta udaraca Talijanu, prolazile su i kratke serije i potpuno je preuzeo kontrolu nad mečom i upisao nove bodove za Hrvatsku.

Kategorija do 64 kg: Karlo Herceg (Rebel Zadar) – Paolo Di Lernia 0-2

Zadranin Herceg za protivnika je imao talijanskog olimpijskog kandidata i nositelja europske medalje, klasnog boksača s međunarodne scene i uz svu srčanost našeg Karla, Talijan je moć demonstrirao serijama udaraca, a u drugoj rundi prisilio i Hercega u nokdaun. Naši treneri donijeli su razumnu odluku i prekinuli meč predajom, a Talijanima su to bila prva dva boda.

Kategorija do 75 kg: Jasmin Pašagić (Joker Split) – Remo Salvati 0-2

Splitski boksač pokušao je kontrama držati ravnotežu s jakim talijanskim udaračem. Zaustavljao je serije Talijana, ali prošlo je nekoliko udaraca desnicom i Pašagiću se moralo brojiti u drugoj rundi. Pašagić je junački odboksao i treću rundu, no pobjeda Salvatija nije bila upitna – jednoglasnih 3-0 za Talijana.

Kategorija do 69 kg: Petar Cetinić (Rijeka) – Luca De Chiara 2-0

Bivši hrvatski prvak, neumorni Riječanin Cetinić borio se s talijanskom nadom, prvakom za mlađe seniore De Chiarom. Cetinić je otpočetka koristio visinu i duže ruke, puno se kretao i radio, a Talijan je pokušavao odgovarati brzim serijama. Cetinić je najbolje odboksao treću rundu, kretao se sve bolje, sve više njegovih pokušaja je prolazilo i zasluženo je donio nove, pobjedničke bodove Hrvatskoj.

do 75 kg: Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod) – Giovanni Sarchioto 2-0

Naš prvak u srednjoj kategoriji vodio je izjednačeni meč s tvrdim prvakom Italije koji je pokušao držati inicijativu, ali Veočić je taktički kontrolirao meč, zadavao više udaraca i pravodobno sprječavao napade talijanskog prvaka. U trećoj rundi još je pojačao ritam i povećao prednost za potvrdu sigurne pobjede.

Odgovori

Back to top button