MMA

Michael Bisping za Andersona Silvu kaže da je moderni Bruce Lee

Okršaj između Britanca Michaela Bispinga i Brazilca Andersona Silve predvodio je UFC-ovu priredbu koja se u veljači 2016. održala u O2 Areni u Londonu.

Domaći borac pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, a posebno je uzbudljiva bila završnica treće runde kada je Silva koljenom pogodio Bispinga koji je tražio od suca da vrati svoju zaštitnu gumu za zube koja mu je ispala.

Brazilac je ozbiljno uzdrmao suparnika i činilo se kako je blizu pobjede. No Michael se oporavio, te se potpuno vratio u meč i na kraju je stigao do trijumfa.

Tom je pobjedom dobio priliku napasti pojas prvaka srednje kategorije, uskočio je umjesto Chrisa Weidmana te nokautom protiv Lukea Rockholda osvojio UFC-ov naslov.

Pojas je kasnije obranio u meču protiv Dana Hendersona, a potom je izgubio protiv Georgesa St-Pierrea.

Nakon toga je imao još jednu borbu krajem 2017., te je nakon poraza od Kelvina Gasteluma, sljedeće godine odlučio završiti karijeru.

– Anderson Silva je jedan od najvećih boraca na svijetu. On je moderni Bruce Lee – kazao je Michael Bisping, te se osvrnuo na boksački meč između Silve i Ortiza:

– Tito je izjavi kako će napraviti rupu u Silvinoj glavi te kako neće koristiti svoje ‘wing-chun’ gluposti protiv njega. A tako se ne borite protiv Andersona Silve. Ne možete samo ući u ring i biti agresivni protiv njega. On ima reflekse poput mačke i nevjerojatnu raznovrsnost udaraca. Tito nije ima dobru strategiju.

Bisping se vratio i nekoliko godina unatrag, te se sjetio svoga obračuna protiv Silve.

– Ja sam fan Andersona Silve. Kako ne poštovati takvog borca? Naravno ostala je mrljica, jer je koristio steroide i sličnim stvarima. Znate kakav je moja stav oko toga – istaknuo je Michael Bisping i zaključio:

– Tada sam mu dao do znanja što mislim o tome. Kaznio sam ga za to i napravio sam budalu od njega i vrijeđao ga. No to je povijest. Anderson Silva je ovog vikenda izgledao apsolutno fantastično. U njemu još uvijek ima života.

Odgovori

Back to top button