MMA

Luke Rockhold ponovno napao Danu Whitea: UFC više nije borcima najbolji izbor

Američki MMA borac Luke Rockhold već je dvije godine bez borbe. Posljednji meč je imao u srpnju 2019. kada je izgubio protiv Poljaka Jana Blachowicza.

Bio mu je to drugi poraz u nizu i treći u zadnje četiri borbe. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije ponovno je javno kritizirao predsjednika najjače svjetske MMA organizacije Danu Whitea.

Rockhold smatra kako borcima UFC više nije najbolji izbor kako bi izgradili karijeru.

– Nisam isključio mogućnost odlaska u neku drugu organizaciju. Postoje i druge promocije koje odlično plaćaju. Ne mora UFC uvijek biti najbolji izbor. Borci poput Francisa Ngannoua su ušutkani i drži ih se sa strane, jer žele da ih se isplati u skladu s njihovom vrijednosti. A to što UFC radi borbe za pojas privremenog prvaka je veliko s*anje – kazao je Luke Rockhold.

Bivši prvak istaknuo je kako su borci potplaćeni, te kako ih UFC-ov šef Dana White uopće ne poštuje.

Rockhold i dalje nema lijepo mišljenje o Whiteu, te u potpunosti razumije nezadovoljstvo među svojim kolegama.

Naravno, UFC iskrivljuje stvarnost te potiče navijače da ne vole borce.

– Jasno je kako UFC nastavlja iskazivati nepoštovanje prema borcima i provodi Whiteov plan. On potencira ušutkavanje boraca i kritiziranje prvaka. Upravo UFC stvara takvu klimu kojom potiče fanove da mrze borce i to je obično s*anje. Mi smo borci, pružamo zabavu i zaslužujemo biti plaćeni sukladno našim vrijednostima – zaključio je Luke Rockhold.

Odgovori

Back to top button