MMA

Khabibov menadžer objasnio zašto je za njega Henry Cejudo najveći borac

Svako malo netko objavi svoj izbor najboljih boraca u povijesti slobodne borbe, a većini su u samom vrhu uvijek Jon Jones i Georges St-Pierre. kada trebaju izabrati još jednoga onda se dvoume oko Andersona Silve, Fedora Emelianenka ili Khabiba Nurmagomedova.

Mnogo je boraca počela trenirati MMA nakon što su svoju profesionalnu karijeru počeli u nekom borilačkom sportu.

Poznati menadžer Ali Abdelaziz, koji surađuje s Khabibom Nurmagomedovim i Kamaruom Usmanom, smatra kako je Henry Cejudo najveći u povijesti borilačkih sportova.

Naime, UFC-ov bivši prvak muha i bantam kategorije je olimpijski pobjednik u hrvanju na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Američki borac želi napasti i pojas UFC-ove perolake kategorije, ali predsjednik Dana White mu trenutačno ne želi dati priliku.

Cejudo bi postao prvi borac koji je osvajao titule u tri različite težinske kategorije u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

– Henry je najveći borac u povijesti i želi poštovanje. To nisu ni Daniel Cormier, ni Khabib Nurmagomedov), a ni Kamaru Usman – istaknuo je Ali Abdelaziz, pa objasnio:

– On je olimpijski prvak i osvajač UFC-ova naslova u dvije težinske kategorije. Nitko to više neće učiniti, a on je u tome uspio. Učinio je nešto nemoguće.

No Khabibov menadžer je ipak izdvojio jednu borkinju koja može nadmašiti Cejuda.

– Bude li Kayla Harrison došla u UFC i postala prvakinja, tada ga ona može nadmašiti. No, Henry Cejudo je zasad najveći sportaš u povijesti borilačkih sportova – zaključio je Ali Abdelaziz.

Kayla Harrison je dvostruka olimpijska pobjednica u judu (London, 2012. i Rio de Janeiro, 2016.), te je neporažena u 12 profesionalnih MMA nastupa. Amerikanka će vjerojatno produžiti suradnju s PFL-om.

Odgovori

Back to top button