Judo

Lara Cvjetko osvojila prvo mjesto na portugalskom Grand Prixu

Od tri hrvatska imena, koja su izašla na tatami prvog turnira iz IJF World Toura u novoj judaškoj sezoni, dočekali smo i tri predstavnice u finalnom bloku.

Očito da su pripreme u Španjolskoj i Slovačkoj bile dobre za sve, a ne samo za srebrnu Puljiz od petka, jer je Iva Oberan (do 63 kg) došla sve do finala, a pratila ju je Lara Cvjetko (do 70 kg), piše na službenoj stranici HJS-a.

Katarina Krišto (do 63 kg) je nakon poraza u četvrtfinalu kroz repasaž stigla do borbe za broncu.

Iva Oberan je u prvom kolu sjajno krenula i pobijedila Mađaricu Vargu. U drugom kolu je dominirala protiv Španjolke Vazquez Fernandez pobijedivši je polugom nakon dvije i pol minute borbe.

U četvrtfinalu je ipponom protiv Francuskinje Turpin osigurala polufinale, dok je u polufinalu prvo gubila na wazari protiv Čehinje Zachove, ali smirenost, strpljenje i hladna glava odvela je mladu Dubrovčanku do pobjede i finala.

Lara Cvjetko je prvo kolo je bila slobodna, dok je u drugom kolu ipponom bila bolja od Mađarice Czelau. U četvrtfinalu je Lara wazarijem protiv Francuskinje Issoufi osigurala polufinale, u kojem je za 69 sekundi svladala Koreanku Han.

U finalima je Cvjetko ušla u „golden score-u“ protiv Mađarice Szabine Gercsak, svaka s po dvije kazne, gdje je Cvjetko u želji da baci uspjela natjerati Mađaricu na treću kaznu i osvojiti zlato, Oberan je nakon malo više od minute izgubila ipponom protiv Nizozemke Joanne Van Lieshout i osvojila srebro.

Katarina Krišto na startu turnira je pobijedila Mongolku Sarantsetseg (MGL), u 2. kolu wazarijem bila bolja od iskusniju Brazilku Castilhos, dok je u četvrtfinalu zaustavljena od dobre poznanice Nizozemke Van Lieshout, koja je prekinula negativan niz u borbama s Kaštelankom.

U repasažu je Krišto zahvatom pobijedila Izraelku Shemesh i tako osigurala borbu za broncu, u kojoj je na žalost izgubila.

U subotu je nastupila i Anđela Violić (do 70 kg), koja je u 2. kolu zahvatom izgubila od Britanke Yeats-Brown.

U nedjelju Hrvatsku predstavljaju Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).

Odgovori

Back to top button