MMA

Khabib smatra kako Tony Ferguson nikada nije bio elitni borac

Khabib Nurmagomedov je 24. listopada prošle godine na UFC 254 priredbi u Abu Dhabiju pobijedio Justina Gaethjea i tako stigao do svoje 29. pobjede u karijeri. Nakon što je treći put obranio naslov UFC-ova prvaka u lakoj kategoriji, neporaženi Dagestanac je objavio kraj karijere.

U međuvremenu se Khabib okrenuo biznisu te je postao vlasnik Eagle Fighting Championshipa. Šef UFC-a Dana White je nekoliko puta razgovarati s prvakom i nagovoriti Dagestanca da se vrati borbama, ali se čini kako Khabib neće pregaziti riječ i obećanje što je dao majci.

Prije nekoliko tjedana Nurmagomedov je izjavio kako nema protivnika koji bi mogao biti izazov.

Ovih dana na Twitteru objavljena snimka nedavnog razgovora između Khabiba i kolege Magomeda Ismailova. Ruskog MMA borca je zanimalo je li ima nekoga protiv koga se želio boriti tijekom karijere i pokazati mu da je bolji od njega. Khabib je na svom popisu pronašao jednog borca.

– To bi mogao biti Tony Ferguson, ali moram priznati da ga osobno nikad nisam smatrao elitnim borcem lake kategorije. Bio je jako dobar, ali nemoguće biti elita s 37 godina. Nitko to ranije nije uspio, a ne bih uspio niti ja. To mogu teškaši – istaknuo je Khabib i zaključio:

– Od 2016. se borio protiv Kevina Leeja, Edsona Barboze, Anthonyja Pettisa i Donalda Cerronea. Oni su zajedno tijekom četiri godine imali 20 poraza. Tony se neko vrijeme nije borio protiv dobrih boraca. A onda je izgubio protiv Gaethjea i Oliveire, obojica su protiv njega dominirali. Sanjao sam borbu protiv Tonyja, ali nije se dogodila.

Meč između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona dogovarali su pet puta, ali nijednom se nisu našli u oktogonu. Svaki je put borba bila otkazana.

Odgovori

Back to top button