MMA

Khabib poručio Oliveiri: Želiš li postati najveći u lakoj kategoriji, trebaš pobijediti Makhacheva

Charles Oliveira je sjajnom završnicom slomio otpor Justina Gaethjea i stigao do 11. pobjede u nizu.

Brazilac je na nedavnoj UFC 274 priredbu u Phoenixu prekidom u prvoj rundi svladao Highlight i potvrdio kako je trenutačno najbolji borac lake kategorije.

No uoči meča Do Bronx je ostao bez pojasa prvaka jer nije prošao na vaganju zbog 200-ak grama viška.

Oliveira je u tom pobjedničkom nizu svladao mnoge poznate borce poput Kevina Leeja, Tonyja Fergusona, a onda je protiv Michaela Chandlera osvojio pojas prvaka.

Naslov je potom obranio protiv Dustina Poiriera, a u zadnjem meču svladao je i Gaethje.

U deset od posljednjih 11 borbi do pobjeda je stigao prekidom (sedam ‘submissiona’), a samo je jedna završena odlukom sudaca (Ferguson).

Mnogi Charlesa Oliveiru uspoređuju s bivšim prvakom Khabibom Nurmagomedovim, te misle bi kako bi Brazilac mogao biti ozbiljna prijetnja neporaženom Dagestancu. No Khabib se time ne slaže.

– Malo me impresionirao, ali on svaku borbu pada. U svakom meču završi na tlu. S Chandlerom, Poirierom, Gaethjeom, uvijek je bio blizu ili u nokdaunu. Ne znam koliko je kvalitetan borac – kazao je Khabib Nurmagomedov i dodao:

– Želi li postati najveći u lakoj kategoriji, treba pobijediti Islama Makhacheva, Beneila Dariusha i još nekoliko momaka, a onda možemo razgovarati. Mora biti profesionalac i zadovoljiti potrebnu težinu na vaganju kao pravi prvak.

Khabib želi da Oliveirin sljedeći protivnik bude Islam Makhachev, a čini se kako u UFC-u nemaju ništa protiv tog prijedloga.

– Bude li Charles pobijedio Islama onda mu svi moramo pokazati poštovanje. Tada će postati pravi UFC-ovim prvak lake kategorije. On je sada prvak, ali to će tek potvrditi pobijedi li Islama – istaknuo je Khabib Nurmagomedov i zaključio:

– Prvo sam bio ja, a sada će Islam biti prvak. Moj otac je govorio: ‘Kad Khabib završi, doći se Islam’. Pobijedit će Charlesa Oliveiru na njegov način borbom na tlu u njegovom Brazilu. Islam će osvojiti pojas, a brazilski fanovi će nas zagrliti.

Odgovori

Back to top button