MMA

Glover Teixeira najavio kako bi uskoro mogao završiti karijeru, zna i gdje želi imati oproštajni meč

Glover Teixeira (43) je najstariji prvak u UFC-ovom rosteru, a nedavno je najavio kako bi uskoro mogao otići u mirovinu.

Brazilski MMA borac (33-7) je prošle godine pobjedom protiv Jana Blachowicza osvojio naslov prvaka poluteške kategorije i tako ispunio svoj cilj.

Teixeira će idućeg mjeseca braniti pojas protiv Čeha Jirija Prochazke (28-3-1). Njihov meč će predvoditi UFC 275 priredbu, koji će se 11. lipnja održati u Singapuru.

– U studenom ću imati 43 godine. Bio najbolji na svijetu ili ne, ove se godine želim prestati boriti. Vjerojatno će mi to biti posljednja natjecateljska godina – kazao je Glover Teixeira i dodao:

– O tome razmišljam već neko vrijeme. Ne želim se povući kao Henry Cejudo, a onda stalno tražiti novi meč. Želim se umiroviti i pomiriti se s tom odlukom. Moram vidjeti može li to biti u New Yorku. No sada imam posla, prvo moram pobijediti jednog čvrstog momka.

Brazilac je u UFC-u izborio 16 pobjeda, te ima pet poraza. Teixeira je u karijeri dvaput napao pojas, osim lanjske pobjede protiv Blachowicza, borio se i u travnju 2014. protiv Jona Jonesa.

U tom meču Bones je bio uspješniji i svladao je Glovera jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button