MMA

Kevin Lee nakon niza poraza i suspenzije dobio otkaz u UFC-u

Najjača MMA organizacija otpustila je 29-godišnjeg Kevina Leeja (18-7). Američki borac je u posljednje četiri godine izgubio pet od sedam mečeva u UFC-u.

Zadnji poraz doživio je krajem kolovoza protiv Daniela Rodrigueza i to mu je bio drugi u nizu. No kap koja je vjerojatno prelila čašu je njegov pozitivan test na doping nakon nedavnog testiranja.

Lee je u UFC stigao 2014. i od tada je imao čak osamnaest mečeva, a jedan od njih (2017.) je bio za privremeni naslov lake kategorije protiv Tonyja Fergusona koji ga je pobijedio gušenjem.

U posljednja dva nastupa izgubio je protiv Charlesa Oliveire i Daniela Rodrigueza. Lee protiv Oliveire nije prošao na vaganju, a nakon borbe s Rodriguezom je pao na dopingu, bio je pozitivan na amfetamine, te je suspendiran.

– Ta je UFC-ova odluka razočaravajuća. Kevin je mlad, talentiran i borio se s nekim od najčvršćih boraca s UFC-ove liste. Mislim da je to pogrešna odluka, no svi vjerujemo kako će se Kevin vratiti još bolji. Pred njim su svijetli dani u karijeri – naglasio je Leejev menadžer Marquel Martin.

Kevin Lee je trebao u UFC-u po ugovoru imati još nekoliko borbi.

Odgovori

Back to top button