Boks

Vrhunski ispiti za naše boksače na trećem zagrebačkom Grand Prixu

U četvrtak, 2. prosinca, u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu počinje treći po redu međunarodni turnir Grand Prix Zagreb, piše na službenoj stranici HBS-a.

Uz najbolje hrvatske boksačice i boksače sudionici dolaze iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Ukrajine.

Za Hrvatsku će nastupiti brojni reprezentativci i sudionici nedavnog Svjetskog prvenstva u Beogradu, koji su i ove godine međusobno vodili žestoke borbe za naslove državnih prvaka, pa će biti i njihovih novih vrlo zanimljivih okršaja: Filip Kolar, Petar Cetinić, Noa Ježek, Gabrijel Veočić, Leo Cvetković, Luka Plantić, Damir Plantić, Matej Uremović, Marko Milun, Luka Pratljačić…

U ženskoj konkurenciji nastupaju dvije naše najbolje boksačice – olimpijka Nikolina Ćaćić u kategoriji do 52 kg i Sara Kos do 63 kg.

Naša Nikolina spustila se u težinski lakšu kategoriju do 52 kg nakon Olimpijskih igara u Tokiju, a u njenoj novoj bantam kategoriji nastupit će na Grand Prixu Zagreb i Nina Radovanović, prvakinja Srbije i prva srpska boksačica koja se ljetos natjecala u olimpijskom ringu i postigla sjajan uspjeh u Tokiju – borila se u četvrtfinalu za olimpijsku medalju i nakon bespoštednog meča izgubila od svjetske prvakinje iz Tajvana.

Bit će to svakako za Nikolinu Ćaćić najbolji mogući izazov u novoj kategoriji dođe li do dvoboja s Ninom Radovanović.

Nagrade na Grand Prixu Zagreb su tradicionalno vrlo stimulativne – pobjednici će osvojiti po 1000 eura, finalisti po 500 eura, a osvajači brončanih odličja po 250 eura.

Finalne borbe su uz izravni tv-prijenos na Sportskoj televiziji i ArenaFight TV-u na rasporedu u subotu, 4. prosinca od 20 sati, a četvrtfinalni i polufinalni mečevi u četvrtak, 2. prosinca u 15 sati i u petak, 3. prosinca u 14 sati u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu.

Natjecanje se provodi uz poštivanje svih mjera u borbi protiv pandemije – bez prisustva publike i s ograničenim brojem osoba koji mogu istodobno boraviti u prostoru Zagrebačkog boksačkog centra.

Odgovori

Back to top button