Boks

Alen Babić želi na tron: Nakon sljedeće borbe idem po naslov u bridger kategoriji!

Hrvatski boksač Alen Babić uskoro će po četvrti put ove godine ući u ring. Savage je prije nekoliko dana najavio kako će 18. prosinca nastupiti na priredbi u Manchester Areni, no još ne zna protivnika.

Od trijumfa protiv Moline prošlo je mjesec dana, no Alen je odmah izjavio kako želi barem još jednu borbu do kraja godine.

‘Smiješno je kada kažu da netko uskače na ‘short notice’ protiv Savagea. Kako bi moglo biti više vremena, kad ni ja ne znam kada se borim? Upravo sam saznao datum i uskačem u meč na priredbi koja je za 20 dana. Tajna je u tome da morate biti spremni svakog dana od 0 do 24, dva puta nedjeljom. Volim taj kaotični raspored’, napisao je Alen Babić na svom Instagramu.

Savage je otkrio i buduće planove, te kako će sljedeće godine opreznije birati mečeve jer ima veće ambicije.

Naime, hrvatski boksač se nada borbi za pojas bridger kategorije. To je kategorija koja se nalazi između lakoteške i teške kategorije, a njena težinska granica je 101,6 kilograma.

Kategoriju je uveo WBC, a trenutačni prvak je Kolumbijac Oscar Rivas (28-1-0). Alen Babić je na listi izazivača iza Evgenija Romanova i Lukasza Rozanskog. Želja mu je već iduće godine napasti pojas prvak.

‘Neće više biti tako. Nakon ovog meča, idem po naslov u bridger kategoriji. Sve će biti isplanirano. Nedostajat će mi to razdoblje u kojem je sve počelo s dvije borbe u nizu, u razmaku od četiri dana pa sve do ovog ‘short noticea’. Moj tim učinio je nemoguće i pružili su mi svaku priliku. Zgrabio sam te prilike i krvario za njih. Tom borbom završavam zagrijavanje i podižemo uloge u 2022. godini. Zatvorimo 2021. sa stilom, 10-0 i deseti nokaut stižu 18. prosinca u Manchester Arena. Idemo!’, zaključio je Alen Babić.

Odgovori

Back to top button