MMA

Kamaru Usman na prvom mjestu ljestvice najboljih boraca: Moji nastupi donose najveću zaradu

Česta tema među MMA fanovima je izbor najboljeg borca na svijetu. Posljednjih godina mnogi se slažu da za to mjesto trenutačno pretendiraju UFC-ovi prvaci, Kamaru Usman u velteru i Alexander Volkanovski u perolakoj kategoriji.

Oba borac već nekoliko godina vladaju svojim divizijama. Usman je u ožujku 2019. svladao Tyrona Woodleya, te je nakon toga pet puta obranio pojas, dok je Volkanovski u prosincu 2019. pobijedio Maxa Hollowaya i od tada je četiri puta obranio naslov.

Najveća svjetska MMA organizacija smatra kako je Kamaru trenutačno najbolji, te je na prvom mjestu ‘pound for pound’ ljestvice ispred Alexandra.

– Teško može neki borac učiniti ono što sam ja uradio, triput u godinu dana pobijediti u spektakularnim nastupima koja privlače ogromnu pažnju. Pogledajte samo kakvu su zaradu donijele te priredbe. Napravio sam fantastičan posao – kazao je Kamaru Usman i nastavio:

– Trenutačno sam najbolji borac, no i dalje imam oštru konkurenciju. Volkanovski je sjajan momak i sviđa mi se kao borac. I Israel Adesanya je također sjajan. To su moji dečki.

Kamaru Usman je tijekom karijere izborio 20 pobjeda (14-0 u UFC-u), a ima i jedan poraz. Posljednji meč je ima studenom 2021. kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Colbyja Covingtona.

Alexander Volkanovski je prije desetak dana pobjedom zaključio trilogiju protiv Maxa Hollowaya. Australac je tijekom karijere izborio 25 pobjeda (12-0 u UFC-u), te ima isto jedan poraz.

Odgovori

Back to top button