MMA

Justin Gaethje ističe kako je opet trebao dobiti meč za prvaka

Nakon što se neporaženi Dagestanac Khabib Nurmagomedov nakon 29. pobjede definitivno povukao, ostavio upražnjeno mjesto prvaka lake kategorije. Kasnije je Charles Oliveira pobjedom protiv Michaela Chandlera osvojio UFC-ov pojas.

Justin Gaethje bio je posljednji Khabibov suparnik i bio je vrlo ljutit na UFC-ov izbor boraca koji su dobili priliku boriti se za naslov u lakoj kategoriji.

– Tada sam bio bijesan. Smatrao sam kako je to najželjeniji UFC-ov pojas dok je tu bio Khabib. No kategorija se preko noći pretvorila u sprdačinu i svi je ismijavaju – kazao je Justin Gaethje i nastavio:

– Charles Oliveira i Michael Chandler trebali su odlučiti tko je najbolji, a to nije niti jedan od njih. To smo Dustin Poirier i ja, nas dvojica smo se trebali boriti za pojas prvaka.

Vjerojatno bi Dustin Poirier dobio priliku boriti se za naslov, ali on je izabrao okršaj protiv Conora McGregora.

Gaethje se lani u listopadu borio protiv Khabiba, ali je izgubio gušenjem. Amerikanac se od tada nije borio, a svoj sljedeći nastup ima 6. studenog protiv Michaela Chandlera.

Pobijedi li Gaethje u toj borbi vjerojatno bi mogao postati sljedeći izazivač. No sada je vrlo izvjesno kako će Dustin Poirier prvi pokušati Charlesu Oliveiri oduzeti pojas prvaka lake kategorije.

Gaethje i Poirier borili su se 2018. godine, a Diamond je pobijedio nokautom u četvrtoj rundi borbe.

Odgovori

Back to top button