MMA

Jonesov trener smatra kako je Bones potreban UFC-u: Zaslužio je honorar od 50 milijuna dolara

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones još uvijek čeka dogovor s najjačom MMA organizacijom oko poboljšanja ugovora. Posljednjih desetak dana Bones i Dana White izmijenili su nekoliko poruka, ali konkretnih pomaka prema dogovoru još nema. Jones je čak prijetio kako će napustiti UFC ne budu li uskoro potpisali novi ugovor, jer smatra kako treba imati veću plaća.

Želi borbu protiv Francisa Ngannoua, ali uz veći honorar. Po mnogima najbolji MMA borac u povijesti nedavno je istaknuo kako bez ponude od deset milijuna dolara na misli niti počinjati razgovore.

S njim se slaže i trener Mike Winkeljohn koji je Jonesovu potencijalnu borbu protiv Ngannoua nazvao najvećom u povijesti UFC-a.

– Taj bi meč mogao usporediti s nekom od Mayweatherovih mečeva. A koliko je on zarađivao? Sto milijuna? No Mayweather je bio sam sebi promotor, tako da Jon nešto mora podijeliti s UFC-om. Ali ne vidim zašto ne bi dobio 50 milijuna dolara za tu borbu – kaže Mike Winkeljohn i nastavlja:

– Tako bi UFC svejedno zaradio i platio sve što treba. Njima treba superzvijezda poput Jonesa. McGregor je jedno vrijeme bio taj čovjek, ali je pao. Takva velika imena su ono što UFC-u donosi novac.

Jonesov trener je istaknuo kako je UFC-ov šef Dana White najbolji na svijetu u svom poslu.

– To je tako s razlogom. Isto kao što je s razlogom i Jon Jones najbolji borac svijeta. Svatko od njih želi nešto i sada je to ta igra. Jon ima dva zadatka, jedno je borba protiv Francisa, a drugo je dogovor s UFC-om – rekao je Mike Winkeljohn i zaključio:

– Sada UFC treba odlučiti koliko PPV-a žele prodati i koliko im Jon vrijedi. S druge strane, Jon mora odabrati koja je točka vrijedna rizika i na kojoj može dobiti motivaciju za nastavak. Vrijedi li riskirati svu ostavštinu koju već ima, jer on najbolji. Pitanje koliko je novca potrebno da bude spreman prihvatiti taj rizik.

Odgovori

Back to top button